Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20: Βροχερό το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας – Αποτελέσματα

Η Κατερίνα Νατσιοπούλου (Αρχέλαος Κατερίνης) λίγες ώρες από την επιστροφή της στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 έτρεξε στον προκριματικό των 400 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, στις Σέρρες.

Η νεαρή αθλήτρια του Νίκου Ματζιόλη διένυσε την απόσταση σε 57.70, που ήταν η καλύτερη επίδοση στο σύνολο των σειρών. Η νεαρή έκανε σχετικά χαλαρή κούρσα και προσπάθησε να μη σπαταλήσει δυνάμεις ενόψει του απογευματινού τελικού. Οι συνθήκες μάλιστα στις Σέρρες δεν είναι ιδανικές, καθώς από το πρωί βρέχει και ο αγωνιστικός χώρος είναι ιδιαίτερα βαρύς. Στον τελικό προκρίθηκε ακόμη η Ελένη Φωκαϊδου (ΑΣ Πύρος Δήμας) ακολούθησε με 58.38, ενώ ξεχώρισε ακόμη η Γεωργία Μαρία Δεσπολλάρη (ΓΣ Απόλλων Πύργου) με 58.53.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) δεδομένων τ ων καιρικών συνθηκών επέλεξε να κάνει χαλαρή κούρσα και να μην πιέσει τον εαυτό της. Η νεαρή τερμάτισε πρώτη στην πρώτη προκριματική σειρά των 100 μ. σε 12.21 και το απόγευμα, αν και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, θα διεκδικήσει μια καλή επίδοση. Στόχος της αθλήτριας της Κατερίνας Αλεξοπούλου είναι να κυνηγήσει την Κυριακή μια καλή επίδοση στα 200 μέτρα.

Στο τριπλούν των Ανδρών ο Σπύρος Καραλής (ΟΣΦΠ) σημείωσε την καλύτερη επίδοση με 14,94 μέτρα. Τρία άλματα εκτέλεσε ο πέμπτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, Γιώργος Γρέψιος (ΓΣ Σέρρες 93), που στο δεύτερο άλμα του σημείωσε 13,71 μ. (-1,3). Πάνω από τα 14,00 μ. “προσγειώθηκαν” και οι Γκάρτσιος (ΓΣ Κηφισιάς – 14,02 μ.), Μπογιατζής (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας- 14,05 μ.), Λεμπούσης (ΓΑΣ Ωρωπιόν- 14,05).

Στα 400 μ. των Ανδρών Κ20 ο Ιωσήφ Ορφανόπουλος (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) και ο Νικολίν Ντερβίση (ΝΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης) έτρεξαν σε διαφορετικές σειρές, ωστόσο αμφότεροι σημείωσε 49.65 κι έδειξαν πως θα είναι και οι δύο που θα έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση των μεταλλίων. Την καλύτερη επίδοση έχει ο Ντερβίση με 47.89, επίδοση που του δίνει ένα προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.

Η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) “προσγειώθηκε” στα 12,47 μ. στο τριπλούν και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του απογευματινού τελικού. Η νεαρή ήταν η μόνη που ξεπέρασε το όριο πρόκρισης των 12,00μέτρων.

 Εξι σειρές έγιναν στον προκριματικό των 100 μ., εκεί όπου την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Ανδρέας Πούλακος με 10.93 (0,3) και ακολούθησε ο Νικήτας Μπούρας με 10.96 (0,1). Ο αθλητής επέστρεψε χθες από την Ιερουσαλήμ, όπου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Οι δύο τους μαζι με τον Γεράσιμο Καμπίτση (ΣΑΚΑ) αναμένεται να διεκδικήσουν τη νίκη στον απογευματινό τελικό.

Απευθείας τελικός θα γίνει στα 100 μ. εμπ. των Γυναικών Κ20.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μεταδίδεται σε livestreaming μετάδοση σε παραγωγή του χορηγού της Ομοσπονδίας INA TV.

Οι φίλοι του στίβου μπορούν να βρουν αποτελέσματα στην εφαρμογή Roster Athletics και να παρακολουθήσουν τη ροή των αγώνων στα social της Ομοσπονδίας.

Αποτελέσματα

Αναλυτικά αποτελέσματα

100 μ. Γυναικών

100 μ. Ανδρών

400 μ. Γυναικών

400 μ. Ανδρών

Τριπλούν Γυναικών

Τριπλούν Ανδρών

Κατεβάστε την εφαρμογή