Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ: Νίκη Φιλιππίδη με 5,50 μ., εντυπωσιακό νταμπλ από Δημητράκη

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών της Πάτρας, στη διάρκεια του οποίου δεν έλειψαν οι εξαιρετικές επιδόσεις.

Το κορυφαίο εγχώριο γεγονός υλοποιήθηκε με την τήρηση πρωτοκόλλου και την καλή διάθεση όσων μετείχαν σε αυτό. Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων παρακολούθησε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος είδε με μεγάλη ικανοποίηση τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών, αλλά και το γεγονός ότι μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση έμεινε ανεπηρέαστη από την πανδημία του covid-19.

Από τα αγωνίσματα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη δεύτερη ημέρα των αγώνων ήταν το επί κοντώ των Ανδρών. Εκεί ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) κατάφερε να προσθέσει μία ακόμη νίκη στο πλούσιο βιογραφικό του και παράλληλα να βρει το ρυθμό του μετά την δύσκολη περίοδο, που προηγήθηκε για το σύνολο των αθλητών. Ο έμπειρος αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε τα 5,50 μ. και στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλμα στα 5,60 μέτρα. Τη δεύτερη θέση επίσης με 5,50 μ. κατέλαβε ο Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Απόλλων Πύργου), ο οποίος στη συνέχεια είχε καλή τρίτη προσπάθεια στα 5,60 μέτρα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος), που πέρασε τα 5,40 μ. και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει μία φορά στα 5,50 μ. και δύο στα 5,60 μέτρα.

 Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Πάτρας για τον Ανδρέα Δημητράκη (Παναξιακός) που μετά τα 1.500 μ. αναδείχθηκε νικητής και στα 5.000 μ. με 14.13.99. Ο έμπειρος δρομέας του Σταύρου Καρρέ, σε όλη τη διάρκεια της κούρσας ήταν στους προπορευόμενους δρομείς, ενώ στο τελευταίο 400άρι αποφάσισε να αλλάξει ρυθμό και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του για να τερματίσει τελικά καθαρά πρώτος και να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ και την πρώτη του νίκη στην απόσταση. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας) με 14.17.53 για να συντρίψει το ατομικό του ρεκόρ – είχε 14.26.81 – και να κλείσει ιδανικά το ρεκόρ. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Μάρκο Γκούρλια (ΑΟ Μυκόνου) με 14.23.52.

 Με ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ έκλεισε η χρονιά για τον Ιάσωνα Θανόπουλο (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που έστειλε το δίσκο στα 59,09 μ. ενώ είχε μία ακόμη βολές στα 51,96 μ., 54,06 μ., 57,49 μ., 55,70 μ. και 56,19 μέτρα. Δεύτεροε μς 55,84 μ. ήταν ο Χριστόδουλος Κωστάκης (ΑΕΚ) και τρίτος ο Γιώργος Κονιαράκης (Πήγασος Ηρακλείου) με 55,26 μέτρα.

Στο ύψος το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Μέρλος (Ελληνικός ΑΣ Ερμής) με 2,13 μ. και χαμένες προσπάθειες στη συνέχεια στα 2,16 μ. και 2,19 μέτρα. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου (Αίολος Μακεδονίας) ήταν δεύτερος με 2,06 μ. και ο Αλέξης Δογάνης (ΓΑΣ Παιανίας) τρίτος με 2,01 μέτρα.

Στον Κώστα Δουβαλίδη για την παρουσία του στα 110 μ. εμπ., πήγε το έπαθλο “Γιάννης Σταματόπουλος”, που αφορά στην καλύτερη επίδοση της διοργάνωσης με βάση τον πίνακα βαθμολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

 Στη βαθμολογία των Ανδρών, νικητής ήταν ο Ολυμπικός με 168 β. και ακολούθησαν ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 98 και στην τρίτη ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με 74. Στις γυναίκες πρώτο σωματείο ήταν ο ΓΣ Γλυφάδας με 145 και ακολούθησαν ΓΣ Κηφισιάς με 109 και ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με 95.

Βαθμολογία Α/Γ

Βαθμολογία Α/Γ Κ23

2η ημέρα απόγευμα Α/Γ Κ23

2η ημέρα απόγευμα Α/Γ 

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων

Παρακαλουθήστε τη ροή των αγώνων από τη σελίδα της ομοσπονδίας στο Facebook.

Κατεβάστε την εφαρμογή