Πολιτική διασφάλισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ομοσπονδία

Η παρενόχληση και η κακοποίηση δεν έχουν θέση στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον αθλητισμό. Ο ΣΕΓΑΣ με σύνθημα “Be Safe In Athletics” δημιούργησε τη δική του πολιτική διασφάλισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να εξασφαλίσει την προστασία και την ασφάλεια όχι μόνο των αθλητών και αθλητριών, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στον αθλητισμό ως προπονητές, προσωπικό, εθελοντές ακόμη και γονείς.

Στόχος της Ομοσπονδίας να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον και παράλληλα τις προϋποθέσεις να έρχονται στο φως περιστατικά, που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ή ψυχική ακεραιότητα κάθε εμπλεκόμενου μέλους στην οικογένεια του στίβου.

Ο ΣΕΓΑΣ δημιούργησε στο site του, την ειδική και εμπιστευτική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες. Οι καταγγελίες γίνονται αντικείμενο διαχείρισης και αξιολόγησης από την Safeguarding Officer της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης η Ομοσπονδία προγραμματίζει το επόμενο διάστημα δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια, μπλουζάκια και θα υπάρξει ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγοριών του ανοιχτού στίβου.

H Πολιτική Διασφάλισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.

Φυλλάδιο Ενηλίκων

Παιδικό φυλλάδιο

Δείτε περισσότερες πληροφορίες

Κατεβάστε την εφαρμογή