Πανελλήνιο Συνθέτων: Δυνατές αναμετρήσεις το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων Ανδρών/Γυναικών, Α/Γ Κ23 και Ανδρών/Γυναικών Κ18 διεξάγονται το Σαββατοκύριακο (6-7/7) στην Πάτρα.

Ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα των συνθέτων θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση, σε ένα από τα τελευταία πανελλήνια πρωταθλήματα της θερινής περιόδου.

Ο Άγγελος Ανδρέογλου θα είναι ο μεγάλος απόντας, αφού προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν με συμμετοχή σε τρία 10αθλα σε σύντομο χρονικό διάστημα και απολογισμό ένα νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ και παρουσία στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Ο Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) θα πάρει θέση εκκίνησης στο αγώνισμα με στόχο να κυνηγήσει το ατομικό του 7.391 β. από το 2023. Στους Άνδρες ξεχωρίζει ακόμη οι Κώστας Καραγιαννίδης (ΓΣ Σέρρες 93) και Θανάσης Παρασκευάς (Πυγμή Ευόσμου).

Στις γυναίκες το μεγάλο όνομα είναι η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος), που προέρχεται από την πολύ καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου όπου ξεπέρασε το 1,77 μ. στο ύψος και ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (5.636). Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έχει κάνει φέτος τρεις αγώνες επτάθλου με καλύτερο αυτόν της Μήλου, όπου συγκέντρωσε 5.595 βαθμούς. Η 18χρονη Θέτιδα – Φιλίππα Γαρατσόγιαννη (Ευβοικός ΓΑΣ) έχει πετύχει φέτος 5.144 β. και ψάχνει τους 5.300 για να πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο Κ20. Η Σοφία Καμπερίδου (Πυγμή Ευόσμου) μετά τη σειρά καλών εμφανίσεις στα ατομικά αγωνίσματα επιστρέφει στο σύνθετο για μια δυνατή αναμέτρηση.

Στο 10αθλο Ανδρών Κ18 ο Νίκος Κοσμόπουλος (ΠΑΟ) είναι από φέτος ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ της κατηγορίας και στην Πάτρα θα επιδιώξει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, μετά τον τραυματισμό, που τον κράτησε πίσω. Στα κορίτσια Ταμπούρλου (ΑΣ Κένταυρος), Γαλανού (ΑΟ Ρόδου) και Παπαλαζάρου (ΓΣ Έδεσσας) έχουν τον πρώτο λόγο.

Δείτε το πρόγραμμα και τις συμμετοχές

Κατεβάστε την εφαρμογή