Πανελλήνιο κλειστού 25: Κυρίαρχη η οικογένεια Ανδρέογλου στο έπταθλο

Μπορεί να έλειπε ο Άγγελος, αλλά ο Αντώνης υπερασπίστηκε τα πρωτεία της οικογένειας Ανδρέογλου στα σύνθετα και συγκεκριμένα στο έπταθλο. Συνολικά, η οικογένεια Ανδρέογλου έχει κερδίσει εννέα τίτλους στον κλειστό. Πέντε ο Άγγελος και από δύο ο Αντώνης και ο πατέρας τους Ευθύμης.

Ο σταθερός σε όλο το διήμερο, Κώστας Καραγιαννίδης (ΓΣ Σέρρες 93) κέρδισε το τελευταίο αγώνισμα, τα 1.000 μ. με χρόνο 2.49.17, αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά που πήρε ο νικητής της βαθμολογίας, Αντώνης Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) στο επί κοντώ, όταν πήδηξε 4.80 έναντι 4.50 του αντιπάλου του. Ο Ανδρέογλου εξασφάλισε μαξιλαράκι 89 πόντων στο έκτο αγώνισμα (το μοναδικό που ήταν πρώτος), και με 5.464 αναδείχτηκε πανελληνιονίκης με νέο ατομικό ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Καραγιαννίδης είναι Δραμινός, όπως και ο Ανδρέογλου. Οι τόποι καταγωγής τους απέχουν μόλις πέντε χιλιόμετρα!

Ο Καραγιαννίδης ήταν δεύτερος με 5.442 και ο Θανάσης Παρασκευάς (ΑΠΣ Πυγμή) τρίτος με 5.077 πόντους.

Αντώνης Ανδρέογλου και Κώστας Καραγιαννίδης.

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου είχε μπόλικο δράμα στο ξεκίνημα του απογευματινού προγράμματος, με το χρυσό μετάλλιο στο πένταθλο να κρίνεται στην… τρίχα. Η 19χρονη Θέτιδα Γαραντζόγιαννη (ΓΑΣ Ευβοϊκός) κάλυψε τα 800 μ. σε 2.25.44 και η Αναστασία Μπαλούμη (ΑΣ Παμμηλιακός) σε 2.26.82 και αυτή η απόταση ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στην πρώτη με δύο πόντους διαφορά: 3.724 πόντους έναντι 3.722!

Η Γαραντζόγιαννη πρώτευσε δύο αγωνίσματα, τα 60 μ. με εμπόδια (8.85) και στα 800 μ., όπως και η Μπαλούμη, σε ύψος (1.69) και μήκος (5.58). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χριστίνα Ευκολίδου με 3.635 βαθμούς.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την παρουσία μου, έχω βελτιωθεί πολύ σχέση με πέρυσι. Έχω δουλέψει τεχνικές, έχω βελτιωθεί σε όλα τα κομμάτια. Από τα επτά αγωνίσματα, μου αρέσει πολύ το μήκος και τα εμπόδια. Στόχος μου για 2025 είναι το όριο για το ευρωπαϊκό Κ20″, είπε η Γαραντζόγιαννη, που προπονείται με τον πατέρα της και παλιό άλτη του μήκους.

Ο Γιώργος Κύρτσης τη νίκη στα 3.000 μέτρα.

Στα 3.000 μ., η αλλαγή του Γιώργου Κύρτση στο τελευταίο 200άρι έμεινε αναπάντητη από τον νικητή των 1.500 μ., Παναγιώτη Πετρουλάκη (ΓΑΣ Ιλισσός). Ο 22χρονος αθλητής του ΓΑΣ Αγρινίου επιτάχυνε μόλις άκουσε το καμπανάκι και κοίταξε πίσω του μόνο μία φορά στα τελευταία μέτρα για να τσεκάρει πού βρισκόντουσαν οι υπόλοιποι. Ο χρόνος του ήταν 8.31.09. Καταπονημένος ο Πετρουλάκης οριακά κράτησε τη δεύτερη θέση μπροστά από τον Οδυσσέα Κίκα (8.33.45 έναντι 8.33.47).

Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία το χειμώνα και αυτό φάνηκε τόσο στον ανώμαλο όσο και στον κλειστό. Αυτοί οι αγώνες είναι στην ουσία η προετοιμασία για τον ανοιχτό. Όπως λέω πάντα ο στόχος είναι να βελτιώνομαι διαρκώς. Το αγώνισμα μου είναι τα 3.000 μ. στιπλ κι εκεί περιμένω το καλοκαίρι καλές εμφανίσεις. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στην κοπέλα μου, που σήμερα έχει τα γενέθλια της“, είπε ο Κύρτσης, που γυμνάζεται με τον Μπάμπη Ποσονίδη.

Η Μελίσσα Αναστασάκης (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

Στα τελευταία μέτρα κρίθηκε η νίκη στα 3.000 μ. γυναικών. Η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής 1908) και η Μελίσσα Αναστασάκης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) αποσπάστηκαν στα τελευταία 300 μέτρα από το μικρό γκρουπ των πέντε δρομέων που οδήγησε την κούρσα στο δεύτερο μισό της διαδρομής. Η Αναστασάκης μπήκε μπροστά στην τελική ευθεία, αλλά η Καλλιμογιάννη με πολλές δυνάμεις επιτέθηκε. Η Ελληνοκαναδή δρομέας, όμως, βρήκε άλλη μια ταχύτητα, μόλις ένιωσε την απειλή και κράτησε την πρώτη θέση. Ο χρόνος της ήταν 9.28.39 και της Καλλιμογιάννη 9.28.54 (ατομικό ρεκόρ).

Η Ιωάννα Σταματοπούλου.

“Ήταν ένας καλός αγώνας με έντονο συναγωνισμό, τον οποίο ευχαριστήθηκα. Δεν έκανα σήμερα ατομικό ρεκόρ, όμως, είμαι ικανοποιημένη από την παρουσία μου”, είπε η νικήτρια της κούρσας.

Από την πλευρά της η Καλλιμογιάννη είπε: ¨”Πολύ ωραίος αγώνας τον ευχαριστήθηκα. Είχαμε συναγωνισμό, εναλλαγές και παρά την κούραση στα τελευταία μέτρα είχε τη δύναμη να κάνω το σπριντ και να τερματίσω δεύτερη με ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Πραγματικά είναι σημαντικό για εμάς που το επίπεδο όλων των αθλητριών ανεβαίνει. Να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Ιάσων Ιωαννίδη. Τη θερινή σεζόν έχω το ευρωπαϊκό Κ23 εκεί που θα διεκδικήσω ακόμη και το μετάλλιο. Επίσης υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Ομάδων“.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Ανδριάννα Μποντιώτη με νέο ατομικό ρεκόρ 9.31.70. Περισσότερο από τη συναθλήτριά της στον Πανιώνιο ΓΣΣ, όμως, πανηγύρισε η πέμπτη του αγώνα, Ιωάννα Σταματοπούλου, η οποία κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18, μια εβδομάδα μετά το 9.50.89 της ημερίδας, με χρόνο 9.42.27.

Κατεβάστε την εφαρμογή