Δράσεις με ΟΤΑ

Στόχος της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ είναι η επέκταση της συνεργασίας με τον Α και Β βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από ολοκληρωμένες και οραματικές συνεργασίες. Οι συνέργιες μεταξύ της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ και των ΟΤΑ αντανακλούν ακριβώς το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε. Ο αθλητισμός πρέπει και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα στην ασκούμενη πολιτική κάθε Περιφέρειας, πυλώνα τουριστικής, οικονομικής αλλά και επιστημονικής ανάπτυξης. Τα πρωτόκολλο συνεργασίας  με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε να σχεδιάζει και να υλοποιεί για πρώτη φορά σε επίπεδο Ομοσπονδιών στην Ελλάδα ο ΣΕΓΑΣ, είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσουν πιλότο για την υπογραφή παρόμοιων πρωτοκόλλων με τις Περιφέρειες και τους Δήμους και για τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες αλλά και αθλητικούς φορείς, πράγμα το οποίο αποτελεί και αντικειμενικό μας σκοπό. Παράλληλα το πρώτο Περιφερειακό Γραφείο Αθλητικού Τουρισμού έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες του στην Κρήτη.

Βασικοί στόχοι της συνεργασίας  μεταξύ άλλων θα είναι: 

  • Η ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού και προώθηση του αθλητικού πνεύματος μέσα από πρωτοβουλίες, που συσπειρώνουν τη νεολαία και αναδεικνύουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».
  • Συμβολή στην ανάπτυξη υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων τοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας 
  • Προώθηση των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας μας  ως προορισμός ασφαλούς αθλητικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο.
  • Εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών προετοιμασίας για τις Εθνικές μας ομάδες όλων των ηλικιών.

Κατεβάστε την εφαρμογή