Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Ο Μιχάλης Αναστασάκης ολοκλήρωσε με βολή στα 72,40 μ.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν κατάφερε να προσεγγίσει προσπάθειες ανάλογες των δυνατοτήτων του και να διεκδικήσει επιδόσεις κοντά στο φετινό του ρεκόρ στον προκριματικό της σφυροβολίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Ο αθλητής, ο οποίος στα μισά της σεζόν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού που επηρέασε την προετοιμασία του, ξεκίνησε τον αγώνα με βολή στα 70,35 μ. συνέχισε στα 70,03 μ. και ολοκλήρωσε στα 72,40 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου κατέλαβε την 25η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Συνολικά οχτώ αθλητές πέτυχαν το όριο των 77,50 μέτρα. Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο νικητής στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία) με 80,09 μ., ο μοναδικός που ξεπέρασε τα 80,00 μέτρα.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης στην πρώτη του προσπάθεια στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Photos Angelos Zymaras

Ο Αναστασάκης στρέφει πλέον την προσοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, καθώς έχει μπροστά του το χρόνο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να κυνηγήσει επιδόσεις κοντά στο φετινό του 77,30 μέτρα. Ο αθλητής συμμετείχε για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού.

Στον τελικό της σφυροβολίας προκρίθηκε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο ΣΕΓΑΣ TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή