Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας ! (vid)

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Όρεγκον. Ο αθλητής μπήκε όγδοος στη βαλβίδα της σφυροβολίας και με βολή στα 76,03 μ. στην πρώτη του προσπάθεια κατέλαβε την πέμπτη θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και την 10η στο σύνολο και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ακόμη βολές στα 74,47 μ. και 75,79 μ. κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Ο Φραντζεσκάκης έχει πετύχει φέτος 78,15 μ., επίδοση που του επιτρέπει να σκέφτεται μια καλή εμφάνιση στον τελικό.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ακούει τις οδηγίες του προπονητή του Κωστή Παπαμαρκάκη
Photos Angelos Zymaras

Συνολικά οχτώ αθλητές πέτυχαν το όριο των 77,50 μέτρα. Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο νικητής στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία) με 80,09 μ., ο μοναδικός που ξεπέρασε τα 80,00 μέτρα.

Σε καλή κατάσταση έδειξε ο Ντάνιελ Χάγκ (ΗΠΑ) με 79,34 μ., αλλά και ο ολυμπιονίκης του 2021 Βόιτσεχ Νοβίτσκι (Πολωνία) με 79,22 μέτρα.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μετά τις προσπάθειές του στον προκριματικό της σφυροβολίας
Photos Angelos Zymaras

Η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση στη σφυροβολία των Ανδρών, αφού o Αλέξανδρος Παπαδημητρίου έχει αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συνολικά επτά φορές διαδοχικά από το 1997 έως και το 2009. Ο Φραντζεσκάκης, τρία χρόνια από την 23η θέση στην Ντόχα, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, θα αγωνιστεί στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του με προοπτικές για μια καλή παρουσία. Η χώρα μας θα έχει και πάλι εκπροσώπηση σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2003 και τη διοργάνωση του Παρισιού, εκεί όπου ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ήταν όγδοος. Την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο του 1999 στη Σεβίλλη έχει κατακτήσει ο Χρήστος Πολυχρονίου, που είναι η καλύτερη παρουσία Έλληνα στο αγώνισμα.

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο SEGAS TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή