Κωνσταντινούπολη 2023: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα της 1ης ημέρας

Οι σημαίες των χωρών που μετέχουν στη διοργάνωση εισήχθαν στον αγωνιστικό χώρο

Το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα κλειστού ξεκίνησε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, σε μια χώρα που έχει πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες από τους φονικούς σεισμούς. Η διοργάνωση ξεκίνησε με είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των σημαίων των χωρών, που λαμβάνουν μέρος. Μαζί τους παρέλασαν και μικρά παιδιά που φορούσαν μαύρες μπλούζες που σχημάτιζαν σύνθημα ενότητας για τα θύματα του σεισμού. Την ίδια ώρα οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν με το σύμβολο του πένθους, προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα μιας άλλης τραγωδίας που συγκλονίζει τη χώρα μας.

Ο Χρήστος Κοτίτσας ήταν η πρώτη ελληνική παρουσία του απογεύματος. Ο αθλητής μας τερμάτισε στην έκτη θέση της σειράς με 1.50.82 και κατέλαβε την 25η θέση στο σύνολο (διαβάστε εδώ).

Σε εξέλιξη είναι ο αγώνας στο τριπλούν των Ανδρών. Ο Ανδρέας Πανταζής έκανε ένα ημιτελές πρώτο άλμα, το οποίο έβγαλε άκυρο, ενώ λίγο αργότερα ο Δημήτρης Τσιάμης στην πρώτη του προσπάθεια σημείωσε 16,22 μ. κι έκανε καλή αρχή. Το όριο για απευθείας πρόκριση είναι 16,70 μέτρα.

Στα 15,81 μ. μετρήθηκε η πρώτη προσπάθεια του Νίκου Ανδρικόπουλου. Με την ολοκλήρωση των πρώτων προσπαθειών, ο Δημήτρης Τσιάμης είναι στην 4η και ο Νίκος Ανδρικόπουλος στην 5η θέση.

Εχουν ξεκινήσει οι δεύτερες προσπάθειες στο τριπλούν, άκυρο το άλμα του Πανταζή. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος πέτυχε 16,05 μ. στη δεύτερη προσπάθεια του, άλμα που τον έφερε στην ένατη θέση.

Ο Ανδρέας Πανταζής μετά τα τα δύο άκυρα σημείωσε 16,06 μ., επίδοση που όμως δεν ήταν αρκετή να τον βάλει στην πρώτη 8άδα. Ο Τσιάμης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 16,26 μ. και είναι στην έκτη θέση. Στα 16,39 μ. το τρίτο άλμα του Ανδρικόπουλου, ανέβηκε στην έκτη θέση και προκρίθηκε και αυτός στον τελικό του τριπλούν και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ.

Στον προκριματικό των 3.000 μ. αγωνίστηκε η Αναστασία Μαρινάκου, που ωστόσο δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε. Η αθλήτρια τερμάτισε στην 11 θέση της σειράς της με 9.22.35, επίδοση μακριά από το φετινό ρεκόρ.

Φωτογραφίες: eurokinissi

Κατεβάστε την εφαρμογή