Κωνσταντινούπολη 2023: Ντεμπούτο με πέντε παρουσίες

Πέντε αθλητές και αθλήτριες μας ξεκινούν την προσπάθεια τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη (2/3). Ο Χρήστος Κοτίτσας είναι το πρώτο μέλος της ομάδας που θα μπει στο Atakoy Arena και θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου θα τρέξει στην τρίτη προκριματική σειρά και με 1.49.68 έχει την έκτη επίδοση. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο με τους καλύτερους χρόνους στο σύνολο των σειρών.
Στόχος του αθλητή είναι να κάνει την κούρσα που θα του δώσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ (1.49.35).

Τρεις αθλητές μας εκπροσωπούν τη χώρα μας στο αγώνισμα του τριπλούν με στόχο μια θέση στους οχτώ καλύτερους της Ευρώπης. Ο Δημήτρης Τσιάμης με φετινό 16,52 μ., ο Ανδρέας Πανταζής με 16,33 μ. και ο Νίκος Ανδρικόπουλος με 16,27 μ. μετέχουν στον προκριματικό με στόχο να κυνηγήσουν είτε το όριο (16,70 μ.) για απευθείας πρόκριση, είτε το άλμα που θα τους φέρει στους οχτώ καλύτερους. Ο Τσιάμης στα 41 του χρόνια, μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχοντας στη διοργάνωση, ωστόσο η εμπειρία σε συνδυασμό με το φετινό του ρεκόρ, του επιτρέπουν να σκέφτεται τον τελικό της Παρασκευής (3/2). Το βλέμμα τους στον τελικό έχουν και τα δύο νεαρότερα μέλη. Ο Πανταζής έχει
ατομικό ρεκόρ 16,79 μ. από πέρυσι και είναι σε θέση να προσεγγίσει επιδόσεις στα 16.50 μ. που μπορούν να δώσουν πρόκριση στον τελικό, ενώ ο Ανδρικόπουλος είναι σε ανοδική πορεία και πλέον έχει την απαραίτητη εμπειρία να διεκδικήσει την παρουσία που θέλει σε μια διοργάνωση αυτού του επιπέδου.

Οι ελληνικές παρουσίες της ημέρας θα κλείσουν με την Αναστασία Μαρινάκου στον προκριματικό των 3.000μ. γυναικών. Η αθλήτρια διανύει καλή σεζόν και με 9.05.82, που είναι η έβδομη επίδοση ανάμεσα στις 12 αθλήτριες που θα πάρουν θέση εκκίνησης. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες από τις δύο σειρές και οι τέσσερις με τους καλύτερους χρόνους.

Οι αθλητές και αθλήτριες μας θα αγωνιστούν με το σύμβολο του πένθους για να τιμήσουν την μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με το τρένο στην περιοχή των Τεμπών.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3, ενώ θα υπάρχει livestreaming μετάδοση και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.

Διαβάστε τι δήλωσαν οι αθλητές του τριπλούν και η Μαρινάκου για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση

Διαβάστε δηλώσεις του Χρήστου Κοτίτσα

Δείτε πληροφορίες για τους αγώνες

Πέμπτη (2/3)

18:00 800 μ. Ανδρών προκριματικά ΚΟΤΙΤΣΑΣ

18:05 Ύψος Γυναικών προκριματικά

18:12 Σφαιροβολία Ανδρών προκριματικά

18:40 800 μ. Γυναικών προκριματικά

18:53 Τριπλούν Ανδρών προκριματικά ΤΣΙΑΜΗΣ, ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ

19:30 3.000μ. Γυναικών ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

19:40 Σφαιροβολία Γυναικών προκριματικά

20:05 1.500μ. Ανδρών προκριματικά

Κατεβάστε την εφαρμογή