Κωνσταντινούπολη 2023: Παλιοί και νέοι με το βλέμμα στη διάκριση

Ο Κώστας Δουβαλίδης είναι το μόνο μέλος της ελληνικής ομάδας που συμμετείχε πριν από 11 χρόνια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στο ίδιο στάδιο.

Ο έμπειρος αθλητής θα συμμετάσχει σε ένα ακόμη μεγάλο γεγονός και παρά το πρόβλημα τραυματισμού πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα κυνηγήσει – όπως κάνει πάντα – το καλύτερο δυνατό. Ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων είχε την ευκαιρία να κάνει χθες την πρώτη του προπόνηση στην Τουρκία, στο κλειστό μπάσκετ που βρίσκεται δίπλα από το Atakoy Arenaκαι θα λειτουργήσει ως χώρος προθέρμανσης.

“Να είμαι καλά να τελειώσω υγιής αυτό είναι που θέλω. Δεν μπορώ να προβλέψω πως θα εξελιχθεί ο αγώνας, λόγω της κατάστασης. Πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τραυματίστηκα κι έτσι τα πράγματα είναι ρευστά. Ο κύριος στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τον αγώνα μου υγιής”, είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

“Σίγουρα δεν είμαι στην κατάσταση που ήμουν πριν το πρόβλημα τραυματισμού, αλλά τελευταίες προπονήσεις βγήκαν όπως θα θέλαμε. Το 60αρι ξέρω να το δουλεύω και στην προπόνηση και στον αγώνα, μπορεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα να μην έτρεξα όπως θα ήθελα, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξη και δεν αγχώνομαι που χάθηκε η προπόνηση. Στόχος μου είναι να τρέξω όσο γρήγορα ξέρω και μπορώ”, είπε η Ραφαέλα Σπανουδάκη που παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τη σεζόν με προσδοκίες, αναγκάστηκε να αλλάξει τον προγραμματισμό της, λόγω του τραυματισμού στο γόνατο.

Η Αναΐς Καραγιάννη μετέχει για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση του κλειστού. Η αθλήτρια το καλοκαίρι δεν μπόρεσε, λόγω τραυματισμού, να αγωνιστεί στο Μόναχο κι έτσι στην Κωνσταντινούπολη θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. “Δεν έχω άγχος. Ωστόσο δεν νιώθω στα καλύτερα μου. Η χρονιά δε νιώθω πως είναι όσο αντιπροσοπευτική θα ήθελα, κυρίως γιατί δεν είμαι σταθερή σε επιδόσεις που θα ήθελα. Στόχος μου στην κούρσα του προκριματικού είναι να φύγω καλά να κρατήσω στο τέλος και να κάνω ρεκόρ. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ θα τρέξω με ψυχή και τρέλα”, είπε η Καραγιάννη, που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στο πέλμα “Από την Παρασκευή δεν έχω κάνει τίποτα, με την ξεκούραση ωστόσο πιστεύω θα μου βγει”, συμπλήρωσε.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σπρίντερ, που ωστόσο στους αγώνες του κλειστού δεν έχει πετύχει την επίδοση που θα ήθελε. “Θέλω να ευχαριστηθούμε τον αγώνα, να πάνε όλα καλα. Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να βγάλω αυτά που αξίζω και μπορώ και το Σάββατο ελπίζω να εμφανιστεί ο καλός Γιάννης. Ο πρώτος γύρος ειναι μέσα στα όρια μας κι ευελπιστώ πως με ένα ατομικό ρεκόρ να ειμαι στον επόμενο γύρο. Το ρεκόρ πάντα το κυνηγάμε και το επιζητάμε. Στα 60 μ. δεν έχω τρέξει αυτό που μπορώ σε σχέση με τις επιδόσεις μου στον ανοιχτό”.

Χαρούμενη για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση και έτοιμη να κάνει την υπέρβαση είναι η Αναστασία Μαρινάκου, που την Παρασκευή τρέχει στον προκριματικό των 3.000 μέτρων.
“Πάρα πολύ χαρούμενη με τις επιδόσεις μου και με το γεγονός ότι έχω βελτιωθεί τόσο πολύ. Στόχος μου είναι να έχω μία αντιπροσωπευτική εμφάνιση στον αγώνα και να κάνω ένα αντιπροσωπευτικό ρεκόρ. Γενικά έχω πιθανότητες να περάσω τελικό απλώς το θέμα με εμάς είναι πως θα πάνε οι κούρσες. Αυτή τη φορά είμαι διατεθειμένη και αποφασισμένη, αν η κούρσα πάει αργά, να μπω μπροστά να βαρέσω κι ότι γίνει. Αν πάει αργά η κούρσα και ρεκόρ δε θα γράψω και τελικό λογικά δε θα περάσω. Είμαι για έναν ακόμη λόγο χαρούμενη, γιατί εδώ και μήνες έχω ένα πρόβλημα στο πέλμα, το οποίο προσπαθώ να αντιμετωπίσω”, είπε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου είναι το νεαρότερο μέλος της ελληνικής ομάδας και βασικός της στόχος στη διοργάνωση είναι διεκδικήσει επιδόσεις κοντά στο ατομικό της 7.30 στα 60 μέτρα.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη διότι αυτή είναι η πρώτη μου συμμετοχή στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών. Δεν μπήκαμε στη σεζόν με στόχο το Ευρωπαϊκό, ωστόσο από τη στιγμή που είδαμε πως η ήμουν κοντά στην πρόκριση είπαμε να το κυνηγήσουμε και τελικά όντως τα καταφέραμε. Περιμένω ένα ατομικό ρεκόρ και να κάνω δύο κούρσες στη διοργάνωση”, είπε το νεότερο μέλος της ελληνικής ομάδας.

Το τριπλούν Ανδρών είναι το μόνο με τριπλή συμμετοχή για την ελληνική ομάδα. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχοντας στη διοργάνωση, Δημήτρης Τσιάμης και οι νεαρότεροι Ανδρέας Πανταζής και Νίκος Ανδρικόπουλος διεκδικούν θέση στην πρώτη οχτάδα. Παράλληλα θέλουν να “ξορκίσουν” την εμφάνιση του Μονάχου, όπου κανείς τους δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό.

“Πάντα συγκεντρωμένοι μπαίνουμε στον προκριματικό. Αυτό που έγινε στο Μόναχο είχε να κάνει και με τον κακό καιρό. Εδώ πιστεύω πως και τα τρία παιδιά μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Ο προκριματικός είναι ο σημαντικός αγώνας. Μόλις οχτώ θα περάσουν και αυτό τον κάνει ακόμη πιο δύσκολο. Αν καταφέρουμε και μπούμε τελικός εκεί πρέπει να οργιστούμε. Εκεί έχεις έξι άλματα είσαι πιο ελεύθερος και θα προσπαθήσεις να κάνεις το κάτι παραπάνω. Όλα μετά είναι ανοιχτά”, είπε ο έμπειρος Δημήτρης Τσιάμης, που έχει κάθε λόγο να σκέφτεται μια καλή παρουσία.

“Περιμένω να κάνω μια καλή επίδοση, έδειξα πως είμαι σε καλή κατάσταση. Χωρίς άγχος θα πάνε όλα καλά. Τα τελευταία χρόνια είμαι σε όλες τις διοργανώσεις και πιστεύω πως αυτό με έχει βοηθήσει να νιώσω έτοιμος. Θέλω να βγω από τον αγώνα και να ξέρω πως έχω κάνει αυτό που μπορούσα. Θεωρώ πως με άλμα στα 16,50 μ. στον προκριματικό θα υπάρξει πρόκριση για τον τελικό”, είπε από την πλευρά του ο Ανδρικόπουλος.

“Περιμένω να ξεπεράσω τις φετινές επιδόσεις κι αν μπορώ να είμαι κοντά στο ατομικό ρεκόρ του κλειστού στίβου που και αυτό δίνει και πρόκριση στον τελικό. Το δύσκολο κομμάτι είναι ο προκριματικός στον τελικό μπαίνεις με άλλα δεδομένα και άλλη ψυχολογία, μπορείς να κάνεις και καλύτερο άλμα. Είμαι διαφορετικός από το καλοκαίρι πιο έμπειρος και πάω με καλύτερη ψυχολογία”, είπε ο Ανδρέας Πανταζής.

Κατεβάστε την εφαρμογή