(VID)10ος Ημιμαραθώνιος: Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες της μεγάλης συναυλίας για τον Μίκη Θεοδωράκη 

Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Βιολέτα Ικαρη 

Η ημέρα της μεγάλης αφιερωματικής συναυλίας στον Μίκη Θεοδωράκη και στο έργο του πλησιάζει. Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 17.00 στο κλειστό αμφιθέατρο της Τεχνόπολης θα γίνει το μουσικό καλωσόρισμα της νέας εποχής του Ημιμαραθωνίου.

Ο δρομικός αγώνας της Αθήνας συνδέεται με το όνομα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, όπως ο Μαραθώνιος με συνδέθηκε με τον ειρηνιστή και αγωνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι πρόβες της συναυλίας, στην οποία θα τραγουδήσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Παντελής Θαλασσινός και η Βιολέτα Ίκαρη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Οι καλλιτέχνες μετά την πρόβα τους έδωσαν ραντεβού με το κοινό στη συναυλία.

Ο Μίκης είχε μεγάλη γνώση γύρω από τα αθλητικά γεγονότα”

Είναι ιδιαίτερη τιμή που συμμετέχω στη συναυλία, η οποία είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη που τόσα πολλά μας χάρισε. Έμαθα ότι όπως ο Μαραθώνιος είναι συνδεδεμένος με το όνομα του Γρηγόρη Λαμπράκη έτσι και ο Ημιμαραθώνιος συνδέθηκε με το όνομα του Θεοδωράκη.

Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, επειδή ο Μίκης είχε μεγάλη γνώση γύρω από τα αθλητικά γεγονότα. Ήμουν μάρτυρας και συζητούσα πολλές φορές μαζί του και για αθλητικά γεγονότα και όλο αυτό έχει μια συναισθηματική φόρτιση. Εύχομαι επιτυχία και σε αυτόν τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας μας. Να είστε καλά, θα τα πούμε στη συναυλία”, είπε ο Κώστας Θωμαΐδης μετά την πρόβα του.

Ο Παντελής Θαλασσινός υπενθύμισε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ένας “Λαμπράκης” και τόνισε ότι αισθάνεται τιμή που θα τραγουδήσει στη συναυλία: “Χαίρομαι πάρα πολύ που θα συμμετέχω στον Ημιμαραθώνιο.

Όπως ξέρουμε ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ένας “Λαμπράκης” ήταν και ο Μίκης Θεοδωράκης. Είναι τιμή που συμμετέχω με τον Κώστα Θωμαΐδη και τη Βιολέτα Ίκαρη σε αυτή τη συναυλία που θα τραγουδήσουμε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη”.

Κατεβάστε την εφαρμογή