Ντόχα 2019: “Έκανα αυτό που έπρεπε, ξεπέρασα τον εαυτό μου”, είπε η Στεφανίδη

φωτογραφία: eurokinissi

Για την Κατερίνα Στεφανίδη η επιτυχία  δεν είναι ότι κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή σπουδαίων διοργανώσεων, αλλά το γεγονός ότι μπόρεσε να διατηρηθεί σε αυτήν σε βάθος αρκετών ετών.

Η έμπειρη αθλήτρια για μία ακόμη χρονιά πανηγύρισε την κατάκτηση ενός μεταλλίου σε μια μεγάλη διοργάνωση και το έκανε όπως του αρμόζει: πραγματοποιώντας την καλύτερη παρουσία της στη σεζόν, στον αγώνα στόχο. Με άλμα στα 4,85 μ., η 29χρονη ξεπέρασε τον εαυτό της και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι σε εξέλιξη στη Ντόχα.

΄”Δεν γίνεται να μην είμαι χαρούμενη με αυτό το μετάλλιο. Κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν δύσκολο αγώνα υψηλού επιπέδου κάνοντας φετινό ρεκόρ”, είπε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: “Στον σημερινό αγώνα δεν αισθανόμουν όσο καλά αισθανόμουν στον προκριματικό. Παρόλα αυτά έκανα αυτό που έπρεπε, ξεπέρασα τον εαυτό μου, ενώ είχα πολύ καλή τρίτη προσπάθεια στα 4,95 μέτρα. Σήμερα η Σιντόροβα και η Μόρις ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και κατάφεραν να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα”, αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν στον αγωνιστικό χώρο δήλωσε.”Θα έλεγα πως ήταν πέρα του δέοντος τέλειες, κυρίως γιατί είχε ελαφρύ ευνοϊκό”.

Η Στεφανίδη συμμετείχε αναμφίβολα στον καλύτερο τελικό του αγωνίσματος στην ιστορία  της διοργάνωσης, αφού μπορεί να μην σημειώθηκε ρεκόρ διοργάνωσης (είναι 5,01 μ.), ωστόσο είναι πρώτη φορά που το ασημένιο μετάλλιο κλείνει στα 4,90 μ. και το χάλκινο μετάλλιο στα 4,85 μ., όπως είναι και πρώτη φορά, που 12 αθλήτριες ξεπερνούν στον τελικό τα 4,70 μέτρα. Θυμίζουμε πως αγώνας ξεκίνησε με 17 αθλήτριες γεγονός που από μόνο του ανέβασε το βαθμό δυσκολίας για όλες όσες μετείχαν. 

Η Στεφανίδη θα παραμείνει στην Ντόχα, αφού έχει μπροστά της μία ακόμη αναμέτρηση, τις εκλογές στην επιτροπή αθλητών της IAAF, στην οποία είναι υποψήφια και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εκλογής, αφού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κοινότητα του στίβου, παγκόσμιως και με πολλές επιτυχίες.

Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρίο στη συνέχεια θα ξεκουραστεί ώστε να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το 2020, χρονιά στην οποία δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες της χειμερινής περιόδου, καθώς θέλει να ρίξει το βάρος της στην προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η απονομή των μεταλλίων στις αθλήτριες του επί κοντώ θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρα. Η πρωταθλήτρια μας θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 13.05 με πτήση της Qatar Airways.

Διαβάστε για τον αγώνα της Στεφανίδη

Δείτε αποτελέσματα, το πρόγραμμα, συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα, πατώντας εδώ ή στο μπάνερ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στις επίσημες σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram

Κατεβάστε την εφαρμογή