Έτοιμοι για την εκκίνηση του 11ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας  

Το ετήσιο εαρινό ραντεβού του δρομικού κινήματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, έφτασε…Η συνήθεια (από το 2012) που πλέον έγινε λατρεία και προσμονή βρίσκεται στην τελική ευθεία και λίγες ώρες πριν την εκκίνηση.

Ο 11ος Διεθνής ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Υλοποιείται με την ευθύνη  του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική. (Σχετικό αφιέρωμα για τον Διεθνή αγώνα)

Στον φετινό Ημιμαραθώνιο έχουν δηλώσει συμμετοχή 8.000 δρομείς και 10.000 δρομείς στον αγώνα των 5 χλμ ΟΠΑΠ ενώ για πρώτη φορά φέτος 500 παιδιά που φοιτούν από την Α’ έως και την Ε’ Δημοτικού μαζί με τους ισάριθμους ενήλικες συνοδούς τους θα λάβουν μέρος στον αγώνα με τον διακριτικό τίτλο Family Run.

Παράλληλα διεξάγεται και το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που θα αναδείξει τους φετινούς πρωταθλητές. Κορυφαία ονόματα του χώρου θα είναι στην αφετηρία και προβλέπεται συναρπαστικός αγώνας.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου δρόμου θα δοθεί στις 09:00 επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Στην ίδια αφετηρία θα βρεθούν και οι δρομείς που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου το οποίο διεξάγεται παράλληλα και στην ίδια διαδρομή με εκείνη του αγώνα που αφορά στο ευρύ κοινό. (αφιέρωμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)

Στις 09:30 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα Παιδιού – Γονέα (Family Run) και ΑμεΑ –Special Olympics, στη Λεωφόρο Βας. Σοφίας στο ύψος του Βυζαντινού Μουσείου.

Ο τρίτος αγώνας της ημέρας, ο αγώνας δρόμου 5χλμ, θα ξεκινήσει στις 11:45 από την Οδό Φιλελλήνων, στο ύψος της Οδού Όθωνος – Μητροπόλεως.

Όλοι οι αγώνες τερματίζουν μπροστά στη μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, επί της Λεωφόρου Αμαλίας και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 13.00.

Οι χιλιάδες άνδρες και γυναίκες δρομείς που θα λάβουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά από μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας και ακτινοβολίας που κοσμούν την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. (Διαβάστε για την πολιτιστική διαδρομή)

Όπως είναι ευνόητο, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. (Όλα τα μέτρα απαγόρευσης και αλλαγής δρομολογίων στα ΜΜΜ)

Όσο για τους οδηγούς: ας κάνουν υπομονή για λίγες ώρες καθώς θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούν και αυτοί με την οικογένειά τους και τους φίλους τους στο κέντρο της πόλης.

Η εμπειρία (αν δεν την έχουν ξαναζήσει) θα είναι μοναδική. Και του χρόνου, πού ξέρετε, μπορεί να λάβουν μέρος και αυτοί…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Κατεβάστε την εφαρμογή