Χρήστος Φραντζεσκάκης: “Είμαι αισιόδοξος για τον τελικό”

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης σημείωσε την πρώτη διάκριση της χώρας μας στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Ο νεαρός αθλητής, ο oποίος ανήκει στη φουρνιά Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που θα ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας. Και το κατάφερε με βολή στα 76,03 μ., σε έναν αγώνα όπου έκανε αρκετά τεχνικά λάθη, ωστόσο πέτυχε το ζητούμενο, που ήταν η πρόκριση στον τελικό.

Δεν ήμουν σίγουρος αν τα 76,03 μ. θα ήταν αρκετά για να μου δώσουν την πρόκριση στον τελικό, οπότε μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε πολύ άγχος“, είπε ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρμάκη, που μετά τη διεξαγωγή του γκρουπ περίμενα υπομονετικά την ολοκλήρωση του δεύτερου γκρουπ, πριν αναχωρήσει ήρεμος για τους ξενώνες, ώστε να ξεκουραστεί για τον αυριανό τελικό. “Πλέον είμαι αισιόδοξος για αύριο γιατί ακόμη και με τεχνικά λάθη σήμερα, έριξα 76,00 μ. οπότε αν αύριο ρίξω όπως θέλω και μπορώ, νομίζω πως θα έχω καλό πλασάρισμα“, συμπλήρωσε.

Ο Φραντζεσκάκης είναι αθλητής που πετυχαίνει μεγάλες προσπάθειες στις τελευταίες του βολές. Στόχος του για αύριο είναι να πετύχει από νωρίς την επίδοση, που θα τον βάλει στην πρώτη οχτάδα. “Θεωρώ πως η οχτάδα θα κλείσει περίπου στα 78,00 μ. ίσως και λίγο χαμηλότερα. Πρόκειται για επιδόσεις που έχω πετύχει τη φετινή σεζόν και μπορώ να διεκδικήσει και στον τελικό της σφυροβολίας“, είπε. Ο 22χρονος έχει κάνει φέτος πέντε αγώνες πάνω από τα 77,00 μ. κι έναν πάνω από τα 78,00 μ., στο μίτινγκ του Χόρζοφ.

Ο Τελικός της σφυροβολίας θα γίνει στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου (16/7).

Διαβάστε τι έγινε στον προκριματικό του αγωνίσματος

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων, βίντεο και φωτoγραφίες από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας στα social της Ομοσπονδίας σε Facebook και twitter και instagram και στο SEGAS TV. Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή