Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20: Σπουδαίες επιδόσεις και όρια από τις Μπερτσιμά και Λυρή

Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στο μήκος των Γυναικών Κ20, στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στις Σέρρες, με δύο αθλήτριες να πετυχαίνουν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας και να δείχνουν έτοιμες για ακόμη μεγαλύτερα άλματα.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά (Ερμής Σχηματαρίου) με 6,21 μ. από το έκτο και τελευταίο άλμα, που της έδωσε τη νίκη, το όριο και το χρυσό μετάλλιο. Η αθλήτρια της Βενετίας Χατζηιωάννου μέχρι εκείνη την προσπάθεια ήταν στην δεύτερη θέση, αφού μπροστά της είχε την Μικαέλα Λυρή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας). Η νεαρή, που επέστρεψε την Παρασκευή από το Ισραήλ, στο τρίτο της άλμα κι έχοντας νωρίτερα κάνει δύο άκυρα άλματα, σημείωσε 6,15 μ. (1,8) και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 6,04 μ. από φέτος.

Η Μπερτσιμά έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού βελτίωσε διαδοχικά τρεις φορές το προηγούμενο ρεκόρ της (6,00 μ.) με 6,02 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, 6,07 μ. στην πέμπτη και 6,21 μ. στην τέταρτη. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη νικήτρια του τριπλούν Σωτηρία Ράπτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), που πέτυχε 6,04 (3,6) και 5,95 μ. (0,6) με κανονικό άνεμο.

Είμαι ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη. Εδώ και καιρό ήξερα πως μπορώ να βγάλω μια επίδοση σαν τη σημερινή. Νιώθω ότι είμαι έτοιμη να πάω ακόμη καλύτερα. Είμαι αθλήτρια αγώνων και πιστεύω πως και στο Κάλι θα μπορέσω να προσεγγίσω τις επιδόσεις μου. Το επίπεδο των αγώνων θα είναι υψηλό σε κάθε περίπτωση εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό“, είπε η Μπερτσιμα εμφανώς ευχαριστημένη από τη σημερινή της εμφάνιση. Από την πλευρά της η 17χρονη Μιχαέλα Λυρή, η οποία ζει με την οικογένεια της στην Αυστρία, δήλωσε: “Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμένα. Η αλήθεια είναι πως σήμερα δεν περίμενα να βγει αυτή η επίδοση. Παρόλα αυτά κατάφερα να αντιδράσω μετά τα δύο πρώτα άκυρα άλματα και να βγάλω αυτή την επίδοση“.

Η Εμμανουηλίδου το ντάμπλ

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) μετά τη νίκη στα 100 μ. έκανε το νταμπλ επικρατώντας και στα 200 μ. με 23.96 (2,2) δείχνοντας να έχει επιστρέφει μετά τον τραυματισμό στη μέση, που την κράτησε πίσω στις προπονήσεις. Η αθλήτρια μετά το πρώτο τεστ στο Πανελλήνιο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε και στις Σέρρες κι έδειξε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Παγκοσμίου. Δεύτερη ήταν η Άννα– Μαρία Ίβιτς (ΣΑΚΑ) με 25.16 (2,2) και τρίτη Βεατρίκη Ντούγκου (ΑΣ Ρήγας) με 25.17 (2,1), νικήτρια της πρώτης τελικής σειράς. Στου Άνδρες ο παίδας Βασίλης Κυριακίδης (ΓΣ Γλυφάδας) ήταν νικητής με 21.97 (0,8) βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ, ενώ οριακά πίσω του τερμάτισε ο Γεράσιμος Καμπίτσης (ΣΑΚΑ) με 22.01 (0,8) και τρίτος ένας άλλος αθλητής της ομάδας Κ18 της Ιερουσαλήμ, ο Πέτρος Παπαγιάννης (Βιτσέντζος Κορνάρος) με 22.15 (0,8).

Η Ρέτσα τη νίκη στο επί κοντώ

Η Αναστασία Ρέτσα (Αμεινίας Μεσογείων) ήταν πρώτη στο επί κοντώ με άλμα στα 4,00 μ., ενώ στη συνέχεια είχε καλές προσπάθειες στα 4,05 μέτρα. Δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η Αλίνα Φλώρου -Δημητριάδου (ΓΣ Κηφισιάς), που επίσης έδειξε πως ήταν σε θέση να ανέβει υψηλότερα. Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) λίγες ημέρες από τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέλαβε την τρίτη θέση με 3,90 μ. έχοντας δυνατή εξέδρα.

Ωραίος αγώνας στο ύψος

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και το ύψος των Ανδρών, εκεί όπου ο Ανδρέας Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας) ανέβηκε πάνω από τα 2,12 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε να υπερβεί τα 2,16 μ. για να πετύχει απόλυτο ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γρηγόρης Χάσσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 2,09 μ. και το χάλκινο ο Πασχάλης Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 2,06 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Το κυνήγησε ο Σταματονικολός

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Νίκος Σταματονικολός (ΓΣ Ηλιούπολης), που ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, που ήταν η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καλι (όριο 7,55 μ.). Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρου πέτυχε 7,52 μ. (2,5), ενώ με κανονικό άνεμο είχε 7,45 μ. (1,7) . Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Χήτας (Πυγμή Ευόσμου) με 7,23 μ. (2,3) και το χάλκινο ο Δημήτρης Μυλωνάς 7,18 μ. (0,4).

ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας τη νίκη στη βαθμολογία

Την πρώτη θέση στη βαθμολογία των Ανδρών κατέλαβε η ομάδα του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 103,5 β. και ακολούθησαν ο ΓΣ Κηφισιάς με 90 β. και το Κολέγιο Αθηνών με 89 βαθμούς. Στις γυναίκες επικράτησε ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με 72 και ακολούθησαν ο ΓΣ Σέρρες 93 με 68 βαθμούς και ο Αμεινίας Μεσογείων με 66. Πρώτο επαρχιακό σωματείο στους Άνδρες ήταν ο Βενιζέλος και στις Γυναίκες ο ΓΣ Σέρρες 93.

Οι ομάδες του ΣΑΚΑ και της ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών ήταν οι νικήτριες σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα στα 4×400μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 με 4.00.11 και 3.19.94.

Κατεβάστε την εφαρμογή