Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ: Φοβερά ρεκόρ από τις Γναφάκη και Χατζηπουργάνη στα εμπόδια

Όπως αναμενόταν τα 400 μ. εμπ. γυναικών ήταν ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα της δεύτερης και τελευταίας ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Πάτρα.αφού εκεί ξεχώρισαν δύο νεαρές αθλήτριες. 

Η Δήμητρα Γναφάκη (Κύδων Χανίων), η Άννα Χατζηπουργάνη (Αρχέλαος Κατερίνης), αλλά και η Ολυμπία Καραγιάννη (ΑΕΚ) έκαναν πολύ καλή κούρσα.

Η Γναφάκη με κάθε εμφάνιση της επιβεβαιώνει την ανοδική της πορεία και δείχνει τη δουλειά που έκανε τον τελευταίο χρόνο, παρά τα όποια προβλήματα της δημιούργησε η καραντίνα. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε σε 58.17 και βελτίωσε το 58.22, που είχε πετύχει φέτος, τέσσερα χρόνια από το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ. Η Γναφάκη μετά το όγδοο εμπόδιο κατάφερε να αποσπαστεί από τις άλλες δύο αθλήτριες και να τερματίσει εύκολα στην πρώτη θέση. Εξαιρετική για μία ακόμη φορά ήταν η Χατζηπουργάνη, που μέχρι και το έβδομο εμπόδιο καταδίωξε την Γναφάκη και τερμάτισε τελικά σε 59.01 για να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18, το οποίο 59.17 και πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20. Στην τρίτη θέση με 60.18 τερμάτισε η Καραγιάννη, ωστόσο κατατάσσεται  δεύτερη στην κατηγορία των Γυναικών – η 17χρονη Χατζηπουργάνη μετέχει μόνο στο πρωτάθλημα Κ23, ενώ η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) – νικήτρια της πρώτης σειράς – κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 60.65.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) υπερασπίστηκε τον τίτλο του, αφού τερμάτισε σε 51.55 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Καλή παρουσία και από τον Δημήτρη Λεβαντίνο (ΓΣ Ηλιούπολης), που πέτυχε 52.29 και δείχνει να βρίσκει και πάλι το ρυθμό του, αφού ξεπέρασε το ατομικό του ρεκόρ. Η τριάδα έκλεισε με τον Κώστα Κουτράκο (Ολυμπία Πάτρας), που τερμάτισε σε 52.29.

Στη σφαιροβολία των γυναικών η Σοφία Καϊσίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) αναδείχθηκε νικήτρια με 14,85 μ. και άφησε πίσω της τις Ευαγγελία Γερομαρκάκη (ΟΦΗ) με 13,91 μ. και Μαρία Σουγλάκου (ΓΑΣ Σκάλας) 13,68 μ.

Βαθμολογία Α/Γ

Βαθμολογία Α/Γ Κ23

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων

Παρακαλουθήστε τη ροή των αγώνων από τη σελίδα της ομοσπονδίας στο Facebook.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ Sports τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή στις 19.00

Κατεβάστε την εφαρμογή