Ντόχα 2019: “Η θέση ήταν το κίνητρο για να κρατηθώ”, δήλωσε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Για την Γκλόρια Πριβιλέτζιο η εμπειρία της συμμετοχής στο Παγκόσμιο της Ντόχα ήταν μία από τις δυσκολότερες της αθλητικής της καριέρας.

Ένας αγώνας υψηλών απαιτήσεων με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και πολλές ανατροπές σε σχέση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Η υψηλή θερμοκρασία, η υγρασία, αλλά και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα ήταν ζητήματα που φάνηκε πως επηρέασαν τις αθλήτριες.

Για την αθλήτρια του Γιάννη Περίφανου, το στοίχημα ήταν να μην κοιτάει το χρονόμετρο, αλλά να σκέφτεται μόνο την γραμμή τερματισμού.”Οι συνθήκες ήταν φοβερά εξαντλητικές! Δεν έβλεπες το χρονόμετρο και τα περάσματα, μόνο να επιβιώσεις απ΄όλο αυτό ήθελες. Η διεκδίκηση μιας καλής θέσης ήταν το κίνητρο για να κρατηθώ στον αγώνα και είμαι πολύ ικανοποιημένη με την 29η θέση. Την ώρα του αγώνα τα πράγματα ήταν δύσκολα, ωστόσο σκεφτόμουν όσους με στηρίζουν και ότι τρέχω για την Ελλάδα κι έτσι κατάφερνα να βρω τις ψυχικές δυνάμεις και να παλέψω χιλιόμετρο, χιλιόμετρο ως τον τερματισμό”, είπε αρχικά η Πριβιλέτζιο και σχολίασε αναφορικά με τον αν επηρεάστηκε στη διάρκεια του αγώνα με το ότι πολλές αθλήτριες εγκατέλειπαν τον αγώνα τους:

“Με επηρέαζε και θετικά και αρνητικά. Ίσως περισσότερο θετικά γιατί ήταν για μένα η ευκαιρία να το παλέψω περισσότερο και να κυνηγήσω μια ακόμη καλύτερη θέση. Νομίζω πως τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα για εμάς αν στην πίστα είχαν βάλει ψεκαστήρες για να μας βοηθήσουν. Η ενυδάτωση ήταν συνεχής, ωστόσο δεν ήταν αρκετή”.

Η Πριβιλέτζιο δεν ενοχλήθηκε από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα, παρότι οι προπονήσεις της γινόταν νωρίς το βράδυ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πλέον θα πάρει τον απαιτούμενο χρόνο ξεκούραστης και θα θέσει εκ νέου τους στόχους της ενόψει της επόμενης χρονιάς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Διαβάστε για τον τελικό του μαραθωνίου και την εμφάνιση της αθλήτριας μας

Δείτε αποτελέσματα, το πρόγραμμα, συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα, πατώντας εδώ ή στο μπάνερ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στις επίσημες σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram

Κατεβάστε την εφαρμογή