Ντόχα 2019: Άξια Γκλορια Πριβιλέτζιο…29η θέση με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα του Κατάρ, αφού κατάφερε να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή.

Η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου τερμάτισε σε 2.58.43 στην 29η θέση και στάθηκε με αξιώσεις στη διοργάνωση σε έναν αγώνα που έγινε με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ο μαραθώνιος ξεκίνησε στις 23.59 στην περιοχής Κορνίς της Ντόχα με 68 αθλήτριες να κάθονται στην εκκίνηση και την Ελληνίδα να πραγματοποιεί πολύ καλή παρουσία. Η Πριβιλέτζιο μπήκε συντηρητικά στην πορεία της και κατάφερε να μοιράσει σωστά τις δυνάμεις της και παράλληλα να ανταποκριθεί στη ζέστη, την υγρασία, αλλά και την…μοναξιά που σίγουρα θα ένοιωθαν οι αθλήτριες τρέχοντας στους άδειους δρόμους, δίπλα στη θάλασσα. Η Πριβιλέτζιο πήγε στην Ντόχα με 2.35.31, επίδοση που θα ήταν αδύνατο να προσεγγίσει με τις δεδομένες καιρικές συνθήκες, ωστόσο κατάφερε να πάρει αυτό που μέτραγε στον σημερινό αγώνα, μια καλή θέση στην τελική κατάταξη.

Η Κένυα κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχας με την Ρουθ Τσέπνγκετιχ να περνάει τη γραμμή του τερματισμού λίγο μετά τις 2.20 το ξημέρωμα έχοντας διανύσει την απόσταση σε 2 ώρες 24.52, της αθλήτριας που έκατσε στην γραμμή εκκίνηση ως η κορυφαία στον κόσμο και ολοκλήρωσε ως παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η Ρος Τσελίμο (Μπαχρέιν) νικήτρια πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο ήταν δεύτερη με 2.25.22 και η Χελάλια Χιόχανες (Ναμίμπια) 2.26.17.

Χαρακτηριστικό των δύσκολων συνθηκών είναι ότι από τις 68 αθλήτριες που ξεκίνησαν μόνο οι 40 κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Δείτε αποτελέσματα, το πρόγραμμα, συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση και την ελληνική ομάδα, πατώντας εδώ ή στο μπάνερ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site. Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στις επίσημες σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram

Κατεβάστε την εφαρμογή