Σπουδαίες παρουσίες στο International Jumping meeting της Καλλιθέας

Στην Καλλιθέα θα βρεθούν την Τετάρτη (5/6) ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες των αλμάτων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο International Jumping meeting, το οποίο διοργανώνει ο ΦΣ Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και τον ΣΕΓΑΣ.

Η Βούλα Παπαχρήστου θα είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα ονόματα, που θα συμμετάσχουν στον αυριανό αγώνα. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν, θα πάρει μέρος στο μήκος με στόχο να βρει άλμα πάνω από το 6,60 μ., που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Η Παπαχρήστου έχει πετύχει φέτος 6,59 μ. κι έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στην ίδια διοργάνωση θα συμμετάσχει και η Ελένη Κουτσαλιάρη που κυνηγά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο είναι 6,30 μέτρα. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει στην Καλλιθέα η Λίλη Αλεξούλη, που θέλει από νωρίς στη σεζόν να κυνηγήσει καλές επιδόσεις.

Τον πρώτο του αγώνα επί ελληνικού εδάφους και τον δεύτερο στη σεζόν, θα κάνει στην Καλλιθέα ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο τέταρτος το χειμώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης ξεκίνησε τη χρονιά με 5,36 μ. στο Diamond League της Στοκχόλμης και στο μίτινγκ αλμάτων θα επιδιώξει να κυμανθεί σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του.

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται και το γκρουπ του Φιλίπ Ντανκός, του προπονητή που γυμνάζει τον Ρενο Λαβιλενί. Ο έμπειρος τεχνικός θα φέρει στην Ελλάδα  τον Τιμπάτ Κολέτ (5,62 μ.) και τoν κάτοχο του ρεκόρ Γαλλίας (5,62 μ.) στην κατηγορία Κ20, Εθάν Κορμόντ.

Ο Νίκος Νεράντζης αγωνίστηκε πριν λίγες ημέρες στην Πάντοβα όπου ξεπέρασε τα 5,00 μ. και θα συνεχίσει στην Καλλιθέα, με βασικό στόχο να βρει και πάλι τον αγωνιστικό του ρυθμό. Με ενδιαφέρον αναμένεται στο ίδιο αγώνισμα, η συμμετοχή του Θοδωρή Χρυσανθόπουλου, αλλά και των νεαότερων Αντώνη Σάντα και Σωτήρα Χύτα.

Στο ύψος των γυναικών η παρουσία της Άνα Σίμιτς δημιουργεί υψηλές προσδοκίες, αφού πρόκειται για μία αθλήτρια, που έχει ατομικό ρεκόρ 1,99 μ. και σταθερά άλματα πάνω από το 1,90 μέτρα. Μάλιστα η Σίμιτς αγωνίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο μίτινγκ της Πράγας και πέτυχε φετινό ρεκόρ με άλμα στα 1,94 μέτρα. Οι κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες θα συμμετάσχουν στην Καλλιθέα. Η Τατιάνα Γκούσιν δεν ανέβηκε όσο ψηλά θα ήθελε στο μίτινγκ της Πράγας, ωστόσο είναι σε καλή κατάσταση και αύριο θα επιδιώξει άλματα πάνω από το 1,85 μέτρα. Πολύ καλή σεζόν διανύει και η Ιωάννα Ζάκκα, που πριν λίγες ημέρες ξεπέρασε το 1,83 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τις τελευταίες της εμφανίσεις θα πάρει μέρος στον αγώνα η Δέσποινα Μαλταμπέ, με ατομικό ρεκόρ 1,82 μ., αλλά και οι Αθηνά Ρέτζιου και Αλίκη Βαγγέλη, που θέλουν άλματα πάνω από 1,82 μ. για να πιάσουν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στο ύψος θα συμμετάσχει και η αθλήτρια της κατηγορίας Κ20 Παναγιώτα Δόση, με φετινό 1,83 μέτρα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών δεσπόζει το όνομα του Πορτογάλου, Πάολο Κονσεισάο με ατομικό ρεκόρ 2,28 μ. αλλά και αυτό του Λευκορώσου, Αντρέι Σκαμπέικα με φετινό ρεκόρ 2,21 μέτρα. Τον πρώτο του αγώνα στην Ελλάδα θα κάνει ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος έχει κάνει φέτος 2,16 μ. και υπολείπεται μόλις δύο εκατοστά από το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Στο τριπλούν η Νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη θα έχει την ευκαιρία για έναν δυνατό αγώνα, ενώ στο μήκος Ανδρών ξεχωρίζουν οι Μερτζανίδης, Ξενικάκης, Καψής, Αργυρόπουλος και Παπαδόπουλος. Στην Ελλάδα θα βρίσκεται και ο Τιάγκο Περέιρα με 16,65 μ. στο τριπλούν, εκεί όπου από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει ο Παύλος Μπόφτσης.

Η Ελένη Πόλακ είναι το κορυφαίο όνομα στο επί κοντώ των Γυναικών, αφού θα κυνηγήσει να βρει άλμα πάνω από τα 4,50 μέτρα. Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ξεπέρασε πριν λίγες ημέρες τα 4,10 μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Κατερίνα Βαγενά, Γεωργίας Στεφανίδη.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά σε livestreaming μετάδοση

Το πρόγραμμα

Οι συμμετοχές

Κατεβάστε την εφαρμογή