Δυνατές συμμετοχές στο Γκραν Πρι της Έδεσσας

Στην πόλη της Έδεσσας ανοίγει η επιτυχημένη σειρά αγώνων Γκραν Πρι, την Τετάρτη (29/5), που από φέτος ανήκει στην κατηγορία International meeting national permit.

Τα “Αλεξάνδρεια” αναμένεται και φέτος να τραβήξουν την προσοχή αρκετών πρωταθλητών μας, που βρίσκονται ήδη σε αγωνιστικό ρυθμό και επιδιώκουν από νωρίς να …ξεμπερδέψουν με τα όρια συμμετοχής στις κορυφαίες διοργανώσεις της σεζόν.

Στην Έδεσσα θα είναι για να αγωνιστεί ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής των ψηλών εμποδίων, Κώστας Δουβαλίδης, που, στην ουσία θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, μετά το πέρασμα – πριν λίγες εβδομάδες – από το διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών. Ο έμπειρος αθλητής θα επιδιώξει μια γρήγορη κούρσα και γιατί όχι και το όριο (13.46) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Στο μήκος η Έφη Κολοκυθά είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό της 6,41 μ., το οποίο πέτυχε στην πρώτη ημέρα του διασυλλογικού πρωταθλήματος. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει η παρουσία της Ελένης Κουτσαλιάρη (6,21 μ.) και της νεαρής Αναστασία Ντραγκομίροβα, που έχει πετύχει φέτος το εντυπωσιακό 6,44 μέτρα.

Στο ύψος η Παναγιώτα Δόση έχει ήδη ξεπεράσει το 1,83 μ. – με έξι διασκελισμούς – και έχει κάνει κάποιες αλλαγές στην τεχνική της, τις οποίες δοκιμάζει στους αγώνες. Στόχος της αθλήτρια είναι στη διάρκεια της σεζόν να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 (1,85 μ.) και να πραγματοποιήσει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο ίδιο αγώνισμα η Αλίκη Βαγγέλη λίγες ημέρες από το 1,80 μ. του διασυλλογικού πρωταθλήματος ψάχνει το άλμα πάνω από το 1,82 μ., που θα της δώσει θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Από τα αγωνίσματα με έντονο συναγωνισμό θα είναι η σφαιροβολία των Ανδρών με τους Κυριάκο Ζώτο, Οδυσσέα Μουζενίδη και Τάσο Λατιφλάρι, αλλά και ο ακοντισμός Γυναικών, εκεί όπου θα συμμετάσχει η κορασίδα Ελίνα Τζένγκο. Η νεαρή είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 56,94 μ. από τον περασμένο Μάρτιο.

Στο μήκος των Ανδρών, ο Αλέξης Αργυρόπουλος θα ανέβει στην Έδεσσα για να κάνει τον πρώτο του αγώνα μετά το εντυπωσιακό 7,82 μ. του διασυλλογικού πρωταθλήματος. Ο έφηβος αθλητής θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει και το όριο (7,50 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του. Ο έμπειρος Μιχάλης Μερτζανίδης θέλει να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 7,80 μ., ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή και των Ξεκινάκη και Στυλιανίδη.

Στα 100 μ. η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα κάνει την πρώτη της κούρσα μετά το 11.96 του διασυλλογικού πρωταθλήματος, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ18. Η νεαρή έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού κι έτσι έχει κάνει ήδη το πρόγραμμα της στη σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Γκαλά της Φιλοθέης και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20. Στην ίδια απόσταση η έμπειρη Γρηγορία Κεραμιδά αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο.

Στα 100 μ. εμπ. ξεχωρίζει η Σοφία Υφαντίδου, αλλά και η νεαρή Άννα Δημητριάδου, ενώ στα 400 μ. ο Κώστας Κουτσούκης.

Το Γκραν Πρι Αλεξάνδρεια διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, ο ΓΥΣ Εδεσσας, ο Δήμος Έδεσσας, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση Πέλλας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικές συμμετοχές

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της σειράς περιλαμβάνει ακόμη τους εξής αγώνες:
3/7 Τετ. Γκραν Πρι, Αργος Ορεστικό
10/7 Τετ. Γκραν Πρι Τοφάλεια, Πάτρα
17/7 Τετ. Γκραν Πρι Δαβιτζόγλεια, Καβάλα

Κατεβάστε την εφαρμογή