Ρεκόρ ο Ζερβάκης, 5 νίκες ο Τσολάκης στο Run Greece Ηράκλειο

Κρητικό πεντοζάλι έπαιξε ο καιρός στους χιλιάδες δρομείς που πήραν μέρος στο Run Greece Ηράκλειο. Το Σαββάτο έβρεχε καταρρακτωδώς και σημειώθηκαν καταστροφές στο νησί ενώ την Κυριακή ο καιρός σύμμαχος των δρομέων βοήθησε ώστε να γίνει ακόμη μια επιτυχημένη διοργάνωση της σειράς των αγώνων Run Greece και ένα πολύχρωμο ποτάμι να πλημμυρίσει του δρόμους του Ηρακλείου. 

Ρεκόρ αγώνα στα 10χλμ πέτυχε ο Γιάννης Ζερβάκης καθώς τερμάτισε σε 32.16 καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Αμπντελατίφ Ελ Αρφαουί με επίδοση 33.00 που είχε πετύχει το 2016. Η νίκη αυτή του Ζερβάκη είναι η δεύτερη στον αγώνα του Ηραλείου μετά από εκείνη που είχε πετύχει το 2017.
Στη δεύτερη θέση στα 10χλμ ανδρών ήταν ο Μανώλης Σηφάκης και στην τρίτη ο Μάριος Κιούσης με 36.11.
Στις γυναίκες νικήτρια η Αιμιλία Πρωτογεράκη που τερμάτισε σε χρόνο 43.15, δεύτερη Ελενα Μαρκάκη 47.21 και τρίτη η Νεκταρία Μαρίνου με 48.44.

Στα πέντε χιλιόμετρα ο Θεόδωρος Τσολάκης πέτυχε την τέταρτη νίκη του στο Ηράκλειο με επίδοση 16.23. Ο Τσολάκης έχει κερδίσει την κούρσα άλλες τρεις χρονιές και μάλιστα συνεχόμενες το 2015-16-17 ενώ έχει και μία ακόμη νίκη στα 10χλμ στο Ηράκλειο το 2018. Ο Τσολάκης κατέχει επίσης και το ρεκόρ διαδρομής στα 5χλμ Ηρακλείου με επίδοση 15.52 από το 1017. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννης Παπαλεωνίδας με 16.54 και τρίτος ο Αντώνης Κωστάκης με 16.55.
Η Κατερίνα Δόβρου κατέκτησε τη νίκη στα 5χλ με επίδοση 18.27, στη δεύτερη θέση η Ζωή Επιτροπάκη και τρίτη η Ειρήνη Πευκιανάκη με 19.57.

Δείτε τα αποτελέσματα

Ο Αγώνας του Ηρακλείου ήταν ο 2ος της σειράς που αποτελείται από επτά ενώ ο επόμενος είναι στις 12 Μαΐου στην Καστοριά και στις 19 Μαΐου στα Ιωάννινα οπότε και κλείνει ο εαρινός κύκλος. Οι επόμενοι αγώνες της φθινοπωρινής φάσης αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου α;πό την Αλεξανδρούπολη στη συνέχει σειρά πάιρνει η Πάτρα στις 6 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στη Ρόδο 13 Οκτωβρίου ενώ ο τελικός αγώνας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθηνας στις 10 Νοεμβρίου.

Οι Βραβεύσεις
Την παραμονή διεξαγωγής του Run Greece στο Ηράκλειο, Σάββατο 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η γιορτή του στίβου της Κρήτης στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (πρώην Ανδρόγεω) του Δήμου Ηρακλείου στη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν οι αθλητές και προπονητές του στίβου της Κρήτης και του τελικού αγώνα του Run Greece, που διακρίθηκαν την περασμένη αγωνιστική χρονιά.

Μεταξύ των βραβεύτηκαν οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν με τα Κρητικά Σωματεία, Μιχάλης Αναστασάκης, Λυκούργος Τσάκωνας, Γιάννης Νυφαντόπουλος, Γιώργος Τζατζιμάκης, Χρήστος Φρατζεσκάκης, Κώστας Βασιλάκης, Ηρώ Λεδάκη, Κυριακή Φιλτισάκου, Κριστίνα Αλβερτσιάν κ.α. Δείτε όλους τους βραβευόμενους ΕΔΩ

Λευκή κάρτα για τον αθλητισμό και την ειρήνη
Κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου, εκατοντάδες χιλιάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες ανά τον κόσμο σηκώνουν «Λευκή Κάρτα» (#WhiteCard) και επιβεβαιώνουν τον θετικό αντίκτυπο του αθλητισμού στις κοινωνικές αλλαγές και την παγκόσμια ειρήνη.
Το Run Greece Ηράκλειο συμμετείχε στην 6η Παγκόσμια ημέρα αθλητισμού και ειρήνης και το Σάββατο 6 Απριλίου στις 12.00 ύψωσαν όλοι μαζί «Λευκή Κάρτα» μπροστά από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης στο Παγκρήτιο Στάδιο ενισχύοντας αυτή τη σημαντική παγκόσμια κίνηση‼

Κατεβάστε την εφαρμογή