φωτογραφία: eurokinissi
Περίπου 15 ημέρες πριν το ντεμπούτο της στη χειμερινή σεζόν η Βούλα Παπαχρήστου βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τραυματισμό στο υποκνημίδιο ικανό να της χαλάσει τα σχέδια της περιόδου.
Σήμερα, λιγότερο από δύο μήνες από εκείνη την περιπέτεια, η Παπαχρήστου όχι μόνο κατάφερε να είναι παρούσα στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, αλλά να πανηγυρίσει το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση με άλμα στα 14,50 μ. στην πρώτη της προσπάθεια. Η έμπειρη αθλήτρια χρειάστηκε μόλις ένα καλό άλμα για να φτάσει στο βάθρο και να χαρίσει στη χώρα μας το δεύτερο μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση και το 31ο στο σύνολο. Το σημερινό ειναι το τέταρτο που κατακτά Ελληνίδα στην ιστορία των αγώνων στο τριπλούν. Η Παπαχρήστου διατήρησε – και βελτίωσε – τη θέση τη στο βάθρο των νικητριών,αφού πριν δύο χρόνια ήταν τρίτη στο Βελιγράδι. Η έμπειρη αθλήτρια πέτυχε κάτι ακόμη μοναδικό, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό, που ήταν 14,47 μ. από το 2009.
Παράλληλα η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι διατήρησε την κυριαρχία της, αφού ήταν νικήτρια το καλοκαίρι και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και παράλληλα έφτασε τα πέντε μετάλλια σε επίπεδο Ανδρών/Γυναικών.
Το επίπεδο του τελικού ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αφού η οχτάδα έκλεισε στα 14,18 μ., ενώ τα μετάλλια διεκδίκησαν μέχρι την έκτη προσπάθεια πέντε αθλήτριες. Η Άνα Πελετέιρο (Ισπανία) με το 14,73 μ. στην τέταρτη προσπάθεια της κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση, να πετύχει εθνικό ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Η Παπαχρήστου μετά το 14,50 μ. στο πρώτο άλμα έκανε τρία άκυρα, και συνέχισε στα 14,07 μ. και στα 14,33 μέτρα. Κι όλα αυτά σε έναν τελικό που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και στην ουσία ήταν ο πρώτος αγώνας της αθλήτριας στη χρονιά. Η Παπαχρηστου έκανε τα πρώτα άλματα μετά τον τερματισμό, μόλις πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο εκείνη και ο προπονητής της Γιώργος Πομάσκι ήξεραν πως ήταν καλά. Τρίτη με με 14,47 μ. σε τρία μάλιστα άλματα ήταν η φοβερή Ολγα Σαλαντούχα (Ουκρανία).
Τα μέλη της ελληνικής ομάδας που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους βρέθηκαν στις εξέδρες του Emirates Arena και πανηγύρισαν το μετάλλιο της Παπαχρήστου, που έκανε τον γύρο του θριάμβου παρέα με τις δύο άλλες νικήτριες, αφού νωρίτερα αγκάλιασε στις εξέδρες τον προπονητή της Γιώργο Πομάσκι και τον εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα.
“Ημουν σε φοβερή κατάσταση. Ήρθα εδώ και ήξερα πως μπορώ να κάνω εξαιρετική εμφάνιση. Πριν τον τραυματισμό έδειχνα σε θέση να κυνηγήσω άλματα πάνω από τα 14,80 μέτρα. Δεν πειράζει αυτά μπορούν να περιμένουν τώρα τον ανοιχτό”, είπε η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: “Είμαι βαθιά συγκινημένη που κατάφερα να πετύχω το στόχο μου. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε σκληρά αυτό το διάστημα για να καταφέρουμε να είμαστε εδώ και ανταγωνιστικοί. Δεν θα ερχόμουν αν δεν ήμουν σε θέση να κατακτήσω μετάλλιο. Είναι σημαντικό που παραμείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Θέλω να ευχαριστήσω, τον προπονητή μου, την ομοσπονδία μου που είναι δίπλα μου, την φυσιοθεραπεύτρια Ελισάβετ Αναστασάκη, τον γιατρό της ομοσπονδίας Διονύση Χίσσα, και όλους όσοι ήταν δίπλα μου αυτό το διάστημα”, η Παπαχρήστου στάθηκε και στο επίπεδο του τελικού. “Ηταν πραγματικά υψηλό, δεδομένο του ότι ο αγώνας έγινε πρωί και έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, που κατάφερα να πετύχω σήμερα το ατομικό μου ρεκόρ, που κράταγε δέκα χρόνια, από το Ευρωπαϊκό του Τορίνο “
Τα μετάλλια της Παπαχρήστου
2018 1η 14,60 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Βερολίνο
2017 3η 14,24 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι
2016 3η 14,47 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Αμστερνταμ
2016 3η 14.15 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Πόρτλαντ
Αποτελέσματα
Πελετέιρο (Ισπανία) 14,73 μ.
Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,50 μ.
Σαλαντούχα (Ουκρανία) 14,47 μ.
Μαμόνα (Πορτογαλία) 14,43 μ.
Κόστα (Πορτογαλία) 14,43
Μάκελα (Φινλανδία) 14,29
Ντιάλο (Γαλλία) 14,18 μ.
Κράσουτσκα (Ουκρανία) 13,95 μ.
https://www.instagram.com/p/BuiscLHI0Es/
https://www.instagram.com/p/Bui5oCDoZD1/