Πιάσαμε τα 100!

Μαγική χρονιά το 2018 για τον ελληνικό στίβο και αυτό αποδεικνύεται (και) από την συγκομιδή μεταλλίων τόσο στο σύνολό τους όσο και ξεχωριστά σε κάθε διοργάνωση. Δικαίως η φετινή χρονιά

χαρακτηρίζεται σαν μία από τις καλύτερες στην ιστορία του Ελληνικού Στίβου.

Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφονται τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλήτριες και οι αθλητές μας σε κάθε διοργάνωση, στις μεγαλύτερες συναντήσεις της χρονιάς σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Ο κλασικός αθλητισμός χάρισε στη χώρα μας αξέχαστε στιγμές, μας έκανε εθνικά υπερήφανους ακόμη μια φορά καθώς η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου έγινε 34 φορές με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ενώ συνολικά 100 φορές «πάτησαν» βάθρο!

Οι διοργανώσεις στις οποίες οι αθλητές μας κατέκτησαν μετάλλια είναι: Παγκόσμιο κλειστού, Πανευρωπαϊκοί Α/Γ, Παγκόσμιο Ε/Ν, Πανευρωπαϊκοί Π/Κ, Μεσογειακοί Α/Γ και Νέων, Βαλκανικοί Α/Γ, Ε/Ν, Π/Κ ανοιχτού και κλειστού στίβου, Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται το διαμάντι που κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Diamond League.

Σημ. Για πρακτικούς λόγους δεν αναφέρονται στους πίνακες αθλητές-τριες που κατέκτησαν μετάλλια στους Βαλκανικούς, συμπεριλαμβάνονται όμως αριθμητικά τα μετάλλιά τους στους συγκεντρωτικούς πίνακες.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΑΘΛΗΤΗ-ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ

 

Κατεβάστε την εφαρμογή