Γιαννιώτης για…σεμινάριο και υποτροφίες για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού

Φωτογραφίες: eurokinisi/Μάρκος Χουζούρης

Η απονομή των ολυμπιακών υποτροφιών του ιδρύματος Λεβέντη έγινε σήμερα στην ΕΟΕ, σε μια κατάμεστη αίθουσα από ανθρώπους του αθλητισμού.

Το ίδρυμα στηρίζει με συνέπεια αθλητές και αθλήτριες ατομικών αθλημάτων από το 1999 και τους δίνει την ευκαιρία να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα πρόσωπα της σημερινής εκδήλωσης ήταν οι εκείνοι που έλαβαν τις υποτροφίες, ωστόσο αυτός που έδωσε έμπνευση σε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση, ήταν ο ολυμπιονίκης στην ανοιχτή θάλασσα, Σπύρος Γιαννιώτης. Ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής εξιστόρισε με λόγια καρδιάς και ειλικρίνειας τη διαδρομή του από τα παιδικά του χρόνια στην Κέρκυρα όταν και ονερευόταν πως κάποτε θα γίνει ολυμπιονίκης, μέχρι το Ρίο και τη στιγμή που κρέμασε στο στήθος του το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο. Ο έμπειρος αθλητής κέρδισε ένα ζεστό παρατεταμένο χειροκρότημα από όσους βρέθηκαν στην αίθουσα, μα πολύ περισσότερο από τους νέους αθλητές που ήταν στην εκδήλωση και μέσα από όσα άκουσαν για τη ζωή του, θα έχουν την ευκαιρία να πορευτούν στην δική τους αθλητική καριέρα.


Ο στίβος έλαβε φέτος οχτώ υποτροφίες με τους Εμμανουήλ Καραλή, Οδυσσέα Μουζενίδη, Παναγιώτα Δόση, Κώστα Γκελαούζο, Ράνια Ρεμπούλη, Μίλτο Τεντόγλου Θάνο Καλάκο και Τατιάνα Γκούσιν, με τους τρεις τελευταίους να απουσιάζουν από την εκδήλωση λόγω αθλητικών υποχρεώσεων.

Κατεβάστε την εφαρμογή