Πρωταγωνιστής ο δυνατός άνεμος στο πρώτο Diamond League της χρονιάς (vid)

Ο πρώτος αγώνας της σειράς Diamond League έγινε σήμερα στη Ντόχα, ωστόσο χωρίς να περιλαμβάνει το αγώνισμα του επί κοντώ στο πρόγραμμα του.

Οι διοργανωτές οδηγήθηκαν στην απόφαση αναβολής του αγωνίσματος εξαιτίας του δυνατού ανέμου, ο οποίος εκτιμήθηκε πως μπορεί να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να κάνουν το αγώνισμα το απόγευμα του Σαββάτου, όχι όμως στον ανοιχτό, αλλά στον κλειστό στίβου του Aspire Academy με τη βαθμολογία να μετράει κανονικά στη σειρά αγώνων.

Στον ακοντισμό ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 στη Ντόχα Άντερσον Πίτερς έστειλε το ακόντιο στα 93,07 μ. κι έγινε ο πέμπτος όλων των εποχών στο αγώνισμα. Επιπλέον πέτυχε ρεκόρ Βόρειας Αμερικής κι έδειξε πως ξεκινάει ιδανικά τη χρονιά όπου θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το χρυσό του μετάλλιο.

Στο ύψος ο Γου (Κορέα) ξεπέρασε τα 2,33 μ. και πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μουτάζ Μαρσίμ (Κατάρ) με 2,30 μέτρα. Χαμηλά έμεινε ο Τζιανμάρκο Τάμπερι (Ιταλία) που ξεπέρασε μόλις τα 2,20 μέτρα.
Εξαιρετική για τα δεδομένα των καιρικών συνθηκών, επίδοση πέτυχε στα 400 μ. εμπ. ο Ντος Σάντος, που επικράτησε με 47.24 με τον Ράι Μπέντζαμιν να ακολουθεί με 47.49. Στα 200 μ. ο Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) πέτυχε 19.72 (2,1) μπροστά από τον Φρεντ Κίρλει (ΗΠΑ), που ακολούθησε με 19.75. Ρεκόρ διοργάνωσης σημείωσε η Γκαμπριέλ Τόμας (ΗΠΑ) στα 200 μ. με 21.89 (1,3) σε μια από τις λίγες κούρσες με κανονικό άνεμο. Η Σέρικα Τζάκσον (Τζαμάικα) ήταν δεύτερη με 22.07 και η Ντίνα Άσερ -Σμιθ (Μ. Βρετανία) με 22.37.

Ο άνεμος που επικρατούσε στη διάρκεια των αγώνων ήταν πολύ έντονος, χαρακτηριστικό είναι πως στο τριπλούν γυναικών η νικήτρια Σιανιέκα Ρίκετς επικράτησε με 14,82 μ. με τον άνεμο ευνοϊκό 6,5μ./δ.

Τα αποτελέσματα



Κατεβάστε την εφαρμογή