Αρχίζουν την Τετάρτη 1/9 οι εγγραφές  για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου, θα αρχίσουν

την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14.00 και θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.athensauthenticmarathon.gr).

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021, περιλαμβάνει τους παρακάτω Αγώνες.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου

  • Αγώνας 10χλμ (Αγώνας Α και Αγώνας Β). Ο Αγώνας Α θα ξεκινήσει στις 17:00 και ο Αγώνας Β στις 18:00. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες και των δύο Αγώνων θα εκκινούν σε blocks των 500 ατόμων.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου

  • Μαραθώνιος Δρόμος 195χλμ στην Αυθεντική Διαδρομή (Αγώνας Α και Αγώνας Β). Ο Αγώνας Α θα εκκινήσει σε blocks των 500 ατόμων στις 09:00 και ο Αγώνας Μαραθωνίου Β στις 09:45.
  • Αγώνας 5χλμ (Αγώνας Α και Αγώνας Β) Ο Αγώνας Α θα ξεκινήσει στις 08:00 και ο Αγώνας Β στις 09:00. Σημειώνεται ότι θα δίνονται εκκινήσεις σε blocks των 500 ατόμων.

Με τις ήδη ενεργές εγγραφές από τη διοργάνωση του 2020, αλλά και με τα μειωμένα όρια συμμετοχής, οι διαθέσιμες νέες εγγραφές θα είναι πολύ περιορισμένες. Ενθαρρύνουμε όλους τους δρομείς να συμβουλευτούν την ειδική Πολιτική Ακυρώσεων

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ένας πολύ σημαντικός αριθμός δρομέων επέλεξε τη μεταφορά της εγγραφής τους στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021 και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε ξανά για την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει! Οι δρομείς αυτοί θα λάβουν αυτόματα, με την έναρξη των εγγραφών, τη νέα επιβεβαίωση της εγγραφής τους με την σχετική πληροφόρηση.

Όσον αφορά τις εκκρεμότητες επιστροφής της συνδρομής μετά την αναγκαστική ματαίωση των μαζικών δρομικών αγώνων, ο ΣΕΓΑΣ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους δρομείς για την κατανόηση και να σας ζητήσει για ακόμη μια φορά συγγνώμη για την καθυστέρηση και να ενημερώσει ότι το πλάνο πληρωμής των επιστροφών θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε όλους τους δικαιούχους.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και θα διεξαχθεί στις 13  14 Νοεμβρίου 2021, έχει συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος πραγματοποιείται με βάση τον σχεδιασμό της Ομοσπονδίας και τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς της Ελληνικής Πολιτείας, και πάντα σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,

Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2021, έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης COVID-19, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.

Κατεβάστε την εφαρμογή