Ευρωπαϊκό Κ20: Η Σοφία Κεσσίδη στον τελικό της δισκοβολίας, ο Αντωνακόπουλος στον τελικό του μήκους

Συνεχίζονται οι καλές παρουσίες της εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που ξεκίνησε σήμερα στο Ταλίν.

Μετά την Καλλιμογιάννη, τον Γεννίκη, τον Ντουσάκη και την Εμμανουηλίδου, ήταν σειρά της Σοφίας Κεσσίδη να προκριθεί στον τελικό της δισκοβολίας. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριόω με καλύτερη βολή στα 50,92 μ., προκρίθηκε με την τέταρτη επίδοση στον τελικό της Παρασκευής. Η Κεσσίδη είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 48,20 μ. και πλέον στον τελικό απαλλαγμένη από το άγχος θα επιδιώξει να βελτιώσει το ατομικό της 52,29 μέτρα.

Στον προκριματικό του αγωνίσματος μετείχε και η νεαρότερη Αρετή Φιλιππίδου, στην πρώτη της συμμετοχή σε ανάλογη διοργάνωση. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ Κ20 ολοκλήρωσε την παρουσία της στην 16η θέση με βολή στα 46,21 μέτρα. Η αθλήτρια θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση στον τελικό, δεδομένο του ότι η 12άδα έκλεισε με επίδοση στα 47,98 μέτρα.

Ο Νίκος Σταμούλης βρέθηκε κοντά στην πρόκριση στον τελικό ων 3.000 μέτρων. Ο νεαρός κατέλαβε την 16 έκτη στο σύνολο με 15 δρομείς να προκρίνονται στον τελικό. Ο νεαρός τερμάτισε σε 8.31.57 στην 8η θέση της πρώτης σειράς, όπου ήταν κυρίως κούρσα τακτικής και όχι επιδόσεων. Στην δεύτερη προκριματική σειρά αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Πετρουλάκης, ο οποίος τερμάτισε σε 8.43.83 και έμεινε στην 23η θέση στο σύνολο των σειρών.

Ο Ανδρέας Αντωνακόπουλος στο τρίτο του άλμα στον προκριματικό του μήκους προσγειώθηκε στα 7,30μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Ο άλτης της Δέσποινας Παπαβασιλάκη ξεκίνησε με άκυρο και στο δεύτερο άλμα συνέχεια στα 6,91 μέτρα. Ο νεαρός στον αυριανό τελικό θα επιδιώξει άλματα πάνω από τα 7,50 μ., προκειμένου να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Στο ίδιο αγώνισμα ο Θοδωρής Σκούρος είχε καλύτερη προσπάθεια στα 7,24 μ, στην τρίτη προσπάθεια και κατέλαβε την 16η θέση στο αγώνισμα. Ο αθλητής είχε ακόμη άλμα στα 7,04 μ. και 6,94 μέτρα.

Κατεβάστε την εφαρμογή