Εποικοδομητικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία αθλητών και προπονητών

Εποικοδομητικές και ουσιαστικές ήταν οι συναντήσεις που είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΠΑΣ Βασίλης Σεβαστής με αντιπροσωπεία αθλητών και προπονητών, στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Στη διάρκεια των συναντήσεων τόσο οι αθλητές όσο και οι προπονητές είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στο χώρο. Την αντιπροσωπεία των αθλητών αποτελούσαν οι Κώστας Φιλιππίδης, Μαρία Μπελιμπασάκη, Έλσα Πεσιρίδου, Γιάννης Νυφαντόπουλος, ενώ παρούσα μέσω βίντεοκλήσης ήταν και η Κατερίνα Στεφανίδη, από τις ΗΠΑ. Στη συνάντηση των δύο ωρών οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους προβληματισμούς τους, κυρίως για τις υποδομές, το οικονομικό, αλλά και την αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία του ιού covid-19. Παράλληλα ενημερώθηκαν με λεπτομέρειες για το πως δαπανώνται τα χρήματα της ομοσπονδίας, για το τι θα γίνει μέσα στην πανδημία, αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας στο οποίο θα κινηθεί η ομοσπονδία τη νέα χρονιά. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής επανέλαβαν τη δέσμευση τους, πως η περικοπή στα οδοιπορικά των μισθών δε θα ισχύει αν και εφόσον το 2021 το χορηγικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας λειτουργήσει κανονικά.
Οι αθλητές ενημερώθηκαν για το πλάνο παροχών της ομοσπονδίας για τη νέα χρονιά, το οποίο περιλαμβάνει κανονικά προετοιμασίες, επιστημονική και ιατρική υποστήριξη και υποτροφίες. Τέλος, η ομάδα των αθλητών και αθλητριών έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ενέργειες που γίνονται από την ομοσπονδία, ώστε η λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα να συνεχιστεί δίχως προβλήματα, παρά τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα, αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη νέα γενιά αθλητών και τον τρόπο που θα στηριχθεί, ώστε να παραμείνει στο χώρο.Οι αθλητές αναφέρθηκαν και στη στάση της πολιτείας, που δεν ανταποκρίθηκε στην επιστολή που στάλθηκε στον πρωθυπουργό πριν μήνες και δεν στέκεται δίπλα στα προβλήματα τους.

Πριν τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αθλητών, προηγήθηκε εκείνη με αντιπροσωπεία ομοσπονδιακών προπονητών. Μια εξίσου εποικοδομητική συνάντηση στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν αρχικά προβλήματα με κυρίαρχο το θέμα των υποδομών, αλλά και συζητήθηκαν ζητήματα όπως το κύρος και η θεσμική θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στην Ελλάδα και το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσει ο θεσμός των προπονητών υψηλού αθλητισμού εν μέσω πανδημίας.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή