ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ…

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της λεγόμενης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», που φιλοδοξεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στα πράγματα του ΣΕΓΑΣ, ανακοινώνονται τα εξής:

“Είναι αναγκαίο ο δημόσιος διάλογος για τα ζητήματα του ΣΕΓΑΣ, να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και ρεαλιστικές προτάσεις. Όσοι δε θέλουν να ασχοληθούν με τις υποθέσεις της αρχαιότερης Ομοσπονδίας της Χώρας πρέπει να αποδεικνύουν, με συνέπεια και συνέχεια, την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία τους.

Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» το τελευταίο διάστημα έχουν «περάσει» από το στάδιο των εκφοβισμών ή των απειλών προς τους εκπροσώπους των Σωματείων, σε μία επίδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ, ΑΓΝΟΙΑΣ και εύκολης αλλά ανεύθυνης ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑΣ.
Αφού ξεκίνησαν, προ ημερών, με την εξαγγελία πως θα «μοιράσουν» στους προπονητές 50 συμβόλαια των 5.000,00€ συνέχισαν με την χθεσινή ανακοίνωση για επιχορήγηση 800.000,00€ στα Σωματεία!!!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς?

Το γεγονός ότι αυτοί που φιλοδοξούν να αναλάβουν τις τύχες του Στίβου και του ΣΕΓΑΣ, έχουν παντελή άγνοια των οικονομικών δεδομένων της Ομοσπονδίας ή το γεγονός ότι ο τρόπος που απευθύνονται στα Σωματεία μας θυμίζουν πρακτικές «ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ» και μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω?

Μία πρόχειρη ματιά, να έκαναν τον κόπο, να έριχναν στα οικονομικά στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, θα έβλεπαν ότι ο ΣΕΓΑΣ διέθεσε την περασμένη χρονιά 800.000,00€ στους προπονητές των Σωματείων και της περιφέρειας γενικότερα και άλλες 300.000,00€ περίπου σε Ομοσπονδιακούς Προπονητές. Και είναι η μοναδική Ομοσπονδία στη Χώρα, που υλοποιεί ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα ενίσχυσης των προπονητών με αντικειμενικά κριτήρια και μέσα από τα Σωματεία, ενισχύοντας και συμβάλλοντας στις δαπάνες του προπονητικού έργου.

Έρχεται τώρα η λεγόμενη «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» να μοιράσει ψίχουλα στους προπονητές.
Με ποια κριτήρια?
Γιατί μόνο σε 50?
Γιατί θα πάρουν όλοι τα ίδια χρήματα?

Δίνουν συνέχεια χθες με δεύτερο «πακέτο» εξαγγελιών, τάζοντας στα Σωματεία αυτή τη φορά, επιχορήγηση 800.000,00€.
Μα, μόνο η δαπάνη για την διοργάνωση Πανελληνίων και Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων του 2019 που περιλαμβάνει οργανωτικά έξοδα και δαπάνες μετακίνησης των Σωματείων, έφθασε το ύψος του 1.078.000,00€.
Ποσό, που στο σκέλος των εξόδων μετακίνησης, που ανέρχεται περίπου στο 50% του συνολικού ποσού, κατανέμεται στα Σωματεία με απόλυτα αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια.

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:
Τα Σωματεία γνωρίζουν!!
Γνωρίζουν ότι ο ΣΕΓΑΣ είναι η μοναδική Ομοσπονδία, που όχι μόνο δεν έχει επιβάλλει παράβολα για τη συμμετοχή των Σωματείων στα Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματά του, αλλά τα επιχορηγεί κιόλας καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των δαπανών στις οποίες υποβάλλονται, αφενός για την μισθοδοσία των προπονητών τους και αφετέρου για την αντιμετώπιση των εξόδων μετακίνησης των αθλητών – τριών τους στα επίσημα Πρωταθλήματα.
Γνωρίζουν επίσης ότι τα ανωτέρω χρήματα, αποτελούν ιδίους πόρους που αποκτήθηκαν με πολύ κόπο με προσπάθειες πολλών χρόνων, μεράκι, όραμα και επαγγελματισμό, χαρακτηριστικά που δεν φαίνεται να διαθέτουν οι όψιμοι διεκδικητές της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.

Για την ώρα, αυτό που φαίνεται να διαθέτουν με επάρκεια είναι η πλήρης στήριξη ενός σκληρού Κυβερνητικού και Κομματικού μηχανισμού και τίποτε άλλο. Όταν αποκτήσουν ένα πρόγραμμα Ολοκληρωμένο, Διαρθρωμένο και Κοστολογημένο, το οποίο επι πλέον θα απαντάει και στο πως ο ΣΕΓΑΣ θα ξεπεράσει το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, για την επόμενη χρονιά, ας έρθουν να το κουβεντιάσουμε.
Μέχρι τότε κανείς δεν θα τους πιστεύει”.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ

Κατεβάστε την εφαρμογή