Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ: Παππάς και Μουρτά στα 400 μ., Κοτσαχείλη και Μίνο στα στιπλ

φωτογραφίες: eurokinissi/Αντώνης Νικολόπουλος

Την κούρσα που έψαχνε εδώ και καιρό κατάφερε να κάνει σήμερα στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ο Μιχάλης Παππάς (ΟΚΑ Δωδώνης). Ο πρωταθλητής του Κώστα Χήτα διένυσε την απόσταση σε 46.44 βελτίωσε το 46.86, που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ του και επικράτησε για τρίτη διαδοχική χρονιά στη διοργάνωση.

Ο Παππάς έτρεξε για τρίτη φορά στην καριέρα του την απόσταση κάτω από τα 47.00 και πλέον, στις κούρσες που θα ακολουθήσει θα επιδιώξει να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο το φράγμα των 46.00. Ο Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ) παρά το γεγονός ότι έτρεξε με δεμένο χέρι, αφού υπέστη κάταγμα στα Δρόμεια, έτρεξε τα 400 μ. κάτω από τα 47.00 για πρώτη φορά μετά το 2013 και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) ήταν τρίτος με 47.56 και ο έφηβος Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου) τέταρτος με 47.63, σε μια ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν.


Η Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας) είχε στα τελευταία μέτρα τις απαιτούμενες δυνάμεις και κατάφερε, παρά το γεγονός ότι είχε μείνει πίσω, να τερματίσει πρώτη με 53.51 και να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ. Η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) ήταν δεύτερη με 53.77 και πέμπτο της ατομικό ρεκόρ από την αρχή της χρονιάς. Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαιδαρίου) που κατέβηκε ηοα πρώτη φορά τα 54.00 και με 53.78 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η αθλήτρια είχε ατομικό ρεκόρ 54.83 από το μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά”.

Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) αποφάσισε τελευταία στιγμή να μην μπει στην κούρσα, καθώς είχε ενοχλήσεις στο ισχιακό νεύρο.

Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με 10.23.05 αναδείχθηκε εύκολα πρωταθλήτρια για το 2018. Η αθλήτρια βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 10.25.90 Στη δεύτερη θέση – επίσης με ατομικό ρεκόρ – ήταν η Σταυρούλα Χρυσαειδή (Πανιώνιος) με 10.30.49 και στην τρίτη η Ζωή Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) με 10.37.79 και ξεπέρασε τον εαυτό της.

Ο Γιώργος Μίνο (ΑΟ Μυκόνου) εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και την καλή του κατάσταση και τερμάτισε πρώτος στα 3.000 μ. στιπλ, όπως είχε κάτι και το 2014, με 9.02.07. Δεύτερος με 9.03.67 τερμάτισε ο Νίκος Σάκης (Ερμής 1877), που επέστρεψε μετά τους τραυματισμούς και στην τρίτη ο μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Καραίσκός, που επέστρεψε για λίγο στο παλιό του αγώνισμα, με 9.05.99 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να δουν αποτελέσματα στην κεντρική σελίδα του site ή πατώντας εδώ και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αγώνων μέσα από τα social media (facebooktwitterinstagram) της ομοσπονδίας.

Χρήσιμες πληροφορίες (πρόγραμμα, στατιστικά, πολυνίκες, νταμπλ κτλ) και ιστορικά για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μπάνερ στην αρχική σελίδα της διοργάνωσης ή πατώντας εδώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή