Έντονη δράση το Σαββατοκύριακο εντός και εκτός συνόρων

Η δεύτερη ημέρα των διασυλλογικών αγώνων ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο σε επτά στάδια της χώρας.

Στον 6ο όμιλο που θα γίνει την Κυριακή (19/5) στον Άγιο Κοσμά φαίνεται πως θα είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού εκεί θα είναι για να αγωνιστεί η Βούλα Παπαχρήστου (ΑΟ Κάλλιστος), στον πρώτο τη αγώνα στη σεζόν στο τριπλούν. Η Παπαχρήστου, που ήδη έχει δείξει πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση πετυχαίνοντας 6,59 μ. στο μήκος, θα έχει την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα αγωνιστικά άλματα της χρονιάς στο τριπλούν και παράλληλα να ενισχύσει το σωματείο της.

Στον ίδιο όμιλο, ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς), που επέστρεψε από τα Χανιά, όπου πραγματοποίησε την τελευταία της προετοιμασία και θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να αξιολογήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Στα 200 μ. Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) και Άννα Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων), θα κάνουν μία ακόμη δυνατή προπόνηση ενόψει της απαιτητικής συνέχεια, ενώ στα 400 μ. εμπ. η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) θα επιδιώξει να βρει τον ρυθμό της, ενόψει των υποχρεώσεων, που ακολουθούν. Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Κερατέας- δισκοβολία) προέρχεται από την καλή εμφάνιση της Τρίπολης όπου πέτυχε 58,14 μ., επίδοση που θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει.

Στην Τρίπολη (4ος όμιλος) η Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας) θα τρέξει στα 800 μ., ενώ η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) θα ξεκινήσει με 200 μέτρα. Στον ίδιο όμιλο η Ελπίδα Τόκα (ΣΔΥ Αργολίδας) θα δοκιμάσει την πρώτη της κούρσα στη σεζόν στα χαμηλά εμπόδια.

Στο ύψος των γυναικών, στον όμιλο του Σαββάτου (5ος όμιλος) θα συμμετάσχει η Άλκηστις Βαγγέλη (Αθλητικός Όμιλος Αθλητισμού), αλλά και η Σάντυ Παπακώστα (ΟΦΚΑ Περιστερίου). Στα 200 μ. ξεχωρίζει ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), στα 400 μ. εμπ. με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συμμετοχή του Άρη Δρίτσα (ΟΣΦΠ) και στα 200 μ., της Κορίνας Πολίτη (ΓΣ Χαιδαρίου).

Δείτε τους ομίλους των διασυλλογικών πρωταθλημάτων και τα επιμέρους ωρολόγια προγράμματα

Εξάλλου αγωνιστική δράση με ελληνικό ενδιαφέρον θα υπάρξει και στο εξωτερικό. Εκτός από τη συμμετοχή των Στεφανίδη, Τεντόγλου και Κυριακοπούλου στο Diamond League της Σανγκάης (διαβάστε εδώ) και τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας βάδην στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (διαβάστε εδώ), θα υπάρξουν δύο ακόμη ελληνικές παρουσίες σε Τσεχία και Πορτογαλία. Ο Κώστας Γκελαούζος αγωνίζεται το Σάββατο (18/5) στον ημιμαραθώνιο που θα γίνει στην πόλη Κάρλοβι Βάρι. Ο πρωταθλητής του μαραθωνίου συνεχίζει την προετοιμασία του με στόχο να κάνει έναν δυνατό μαραθώνιο τον Φθινόπωρο. Εξάλλου, στο εθνικό πρωτάθλημα Πορτογαλίας θα συμμετάσχει η αθλήτρια του επτάθλου, Πασχαλίνα Παπαδοπούλου, που κυνηγάει το όριο συμμετοχής (5.250 β.) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Κατεβάστε την εφαρμογή