Η εθνική ομάδα βάδην αναχωρεί για την Λιθουανία

Στη Λιθουανία θα ταξιδέψει το πρωί του Σαββάτου (18/5) η εθνική μας ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην, το οποίο θα γίνει την Κυριακή (19/5) στο Άλιτους.

Η ομάδα μας αποτελείται από οχτώ αθλητές και αθλήτριες ικανούς να πετύχουν τους στόχους τους. Τα βαριά χαρτιά της ελληνικής αποστολής είναι αναμφίβολα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Αμφότεροι θα πάρουν θέση εκκίνησης έχοντας στο μυαλό τους το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Ο Παπαμιχαήλ επιστρέφει στα 50χλμ. βάδην, αγώνισμα στο οποίο θέλει να κάνει μια καλή παρουσία στη Ντόχα, ενώ η Ντρισμπιώτη θα κυνηγήσει το όριο (1.33.50) που θα της δώσει την απευθείας πρόκριση στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Ανάλογο στόχο έχει και η Πένυ Τσινοπoύλου που έχει πετύχει φέτος 1.34.55 και ατομικό ρεκόρ 1.33.47. Με ενδιαφέρον αναμένεται στην απόσταση και η συμμετοχή της 23χρονη Χριστίνας Παπαδοπούλου που έχει ατομικό ρεκόρ από πέρυσι 1.38.54. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, ο Γιώργος Τζατζιμάκης θα έχει την ευκαιρία να κάνει έναν ακόμη δυνατό αγώνα ενόψει του μεγάλου του στόχου, που είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο αθλητής του Ηλία Γκαραβέλα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που αποδεικνύει σε κάθε του εμφάνιση στη σεζόν. Ο Τζατζιμάκης έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 1.25.11, έχει ήδη το όριο για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του και πλέον κυνηγάει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο είναι 1.25.06 και ανήκει στον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ από το 2009. Η χώρα μας θα έχει ακόμη εκπροσώπηση στα 50χλμ. βάδην με την Αγγελική Μακρή, αλλά και στα 10χλμ. βάδην Κ20 με τις εξαιρετικές Κυριακή Φιλτσισάκου και Όλγα Φιάσκα, που προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους.

Αναλυτικά η ομάδα

Άνδρες
20χλμ. βάδην: Γιώργος Τζατζιμάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
50χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

Γυναίκες
20χλμ. βάδην: Αντιγίνη Ντρισμπιώτη (Φωκιανός Καρδίτσας), Παναγιώτα Τσινοπούλου (Βέλος Παλαιού Φαλήρου), Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ)
50χλμ. βάδην: Αγγελική Μακρή (Ολυμπιάδα Πάτρας)

Γυναίκες Κ20
10χλμ. βάδην: Ολγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης), Κυριακή Φιλτισάκου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος

Κατεβάστε την εφαρμογή