Φανταστική Τζένγκο και νέο παγκόσμιο ρεκόρ Κ18

Η Ελίνα Τζενγκο κατάφερε να πετύχει σήμερα, αυτό  που επιδίωκε απο τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος στα Γιάννενα. 

Η νεαρη αθλήτρια που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια με τις παρουσίες της σε όλες τις διοργανώσεις έστειλε το ακόντιο στα 65,90 μ. και βελτίωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχων παγκοσμίως για την κατηγορία Κ18, το οποίο ήταν 65,45 και ανήκε στην Κουβανή Μαρισλεις Ντουαρθ, από τις 25 Μαϊου του 2017. 
Η Τζένγκο είχε ακόμη βολή στα 59,70 μ., 62,30 μ. , 61,61 μ., 62,03 μ. και 60,76 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ της 17χρονης, το οποίο ήταν και πανελλήνιο στην κατηγορία της, ήταν 63,34 μ. και αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ,από τον περασμένο Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες. Η Τζένγκο πλέον στρέφει την προσοχή της στα 600αρι ακόντιο, με το οποίο θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. 

“Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονια κορασίδα ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη. Τώρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά και με τα δύο όργανα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να βελτιώσω κι άλλο το ρεκόρ”, είπε.

Αναφορικά με τους στόχους της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, σχολίασε: “Βάζω στόχο το μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο. Πάντα κυνηγάμε το υψηλότερο και με τη δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε. Σχετικά με το αν τη βαραίνει το γεγονός ότι αποτελεί μια αθλήτρια με μεγάλο μέλλον, είπε: “Δεν με βαραίνει γιατί δεν το σκέφτομαι. Κάνω αυτό που αγαπάω, γυμνάζομαι, απασχολούμαι. Ολα έρχονται με τη δουλειά”.

Η Ελίνα Τζένγκο δεν είναι η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας που πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18, αφού στο παρελθόν έχει πετύχει η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπ. και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ.

Κατεβάστε την εφαρμογή