Βραβεύσεις των καλύτερων αθλητών και αθλητριών της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων αθλητών και αθλητριών της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Σε μια λιτή εκδήλωση και με σεβασμό στην τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας, στο εμβληματικό κτίριο του «Στρογγυλού Σχολείου», δημιουργία του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, βραβεύθηκαν 112 συνολικά αθλητές και οι αθλήτριες που πέτυχαν 1η, 2η και 3η Πανελλήνια νίκη τη χρονιά που πέρασε (2022) καθώς και 82 αθλητές και αθλήτριες που στελεχώνουν την επίλεκτη ομάδα της ΕΑΣ για το καινοτόμο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ «Γυμνάζομαι με τους καλύτερους». Στα παιδιά αυτά χορηγήθηκε και αθλητικός ιματισμός με το λογότυπο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, προκειμένου να υποστηριχτεί η προσπάθειά τους τη νέα χρονιά!

Στις ειδικές βραβεύσεις απονεμήθηκαν το έπαθλο «ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ», στο όνομα του αείμνηστου Προέδρου και Γενικού Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, για τον καλύτερο αθλητή της ΕΑΣ βάσει της αξιολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Εμμανουήλ Καραλή (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ), το έπαθλο «ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΤΑΚΗΣ», στη μνήμη του αείμνηστου Τεχνικού Συμβούλου της ΕΑΣ και πρώην Εθνικού Προπονητή, στον Γυμναστικό Σύλλογο Γλυφάδας για το έτος 2022, βάσει της αξιολόγησης της Ομοσπονδίας  και το έπαθλο «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» στην καλύτερη αθλήτρια της ΕΑΣ Ελένη-Κλαούντια Πόλακ του ΑΟ ΜΕΓΑΡΩΝ, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατο του πρώην αθλητή και παράγοντα του ΓΣ Κερατσινίου και πρώην Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Κασιμάτη. Ακόμη, η ΕΑΣ τίμησε τον Έλληνα κριτή κλασικού αθλητισμού στο πρόσωπο της Προέδρου του Συνδέσμου Αθηνών κας Γεωργίας Ζωγράφου.

Η εκδήλωση άνοιξε από τους οικοδεσπότες Θεόδωρο Βόσσο και Μαρία Ανδρούτσου, πρόεδρο της ΕΑΣ και Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου αντίστοιχα, ενώ ο κ. Βόσσος απένειμε τιμητική πλακέτα στην κα Δήμαρχο για την προσφορά της στον κλασικό αθλητισμό και η κα Ανδρούτσου με τη σειρά της βράβευσε την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα για τη μεγάλη της προσφορά στο χώρο του αθλητισμού. Η κα Σακοράφα στο σύντομο χαιρετισμό της εξήρε το έργο που γίνεται από τα σωματεία της περιοχής και τόνισε τη μεγάλη ανάγκη στήριξης όλων αυτών των ανθρώπων που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό, τόσο από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και από την Πολιτεία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Ειδικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου κ. Παναγιώτης Δημάκος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Σωτήρης Κιρανάκος, οι Βουλευτές κ.κ. Διονύσης Χατζηδάκης (ΝΔ), Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ), ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κ. Θεοδωρόπουλος Χρήστος, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Θανάσης Ζαννιάς, οι πολιτευτές Καλογερόπουλος Δημήτρης (ΝΔ), Ξεκαλάκης Στέφανος και Δρούλιας Ηρακλής (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ), οι κ.κ. Καρδαράς Γιώργος (πρώην Πρόεδρος της ΕΑΣ), Καλοζούμης Σπύρος, Καρδαρά Μαρίκα, Αργειτάκη Ξένια και Ψωμιάδης Γιάννης (πρώην μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ), ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ κ. Χαράλαμπος Γεωργάκοπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Διαβολίτσης Σπήλιος, Κουτσοβασίλης Βασίλης, Γαβαλάς Άγγελος και Αδαμόπουλος Αναστάσιος και οι Τεχνικοί του ΣΕΓΑΣ Γκόγκας Ανδρέας (Διευθυντής Αγώνων ΣΕΓΑΣ), Χαλβατζάρας Δημήτρης (Διευθυντής Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών) και Προβατάς Άγγελος (επιτελικός τεχνικών Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό).

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί η μεγάλη συνεισφορά του Δήμου Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα της Δημάρχου κας Μαρίας Ανδρούτσου και του Αντιδημάρχου κου Σπήλιου Διαβολίτση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τόσο σε υλικό επίπεδο όσο και στην παραχώρηση και διαμόρφωση της αίθουσας, αλλά και στον χορηγό της εκδήλωσης, τα συμπληρώματα διατροφής EVIOL για την κάλυψη της δαπάνης για την αγορά των επάθλων.

Κατεβάστε την εφαρμογή