Βουδαπέστη 2023: Υπό βροχή φετινό ρεκόρ και 38η θέση για τον Παπαμιχαήλ στα 20 χλμ. βάδην

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αλλιώς είχε σχεδιάσει την κούρσα του στα 20 χλμ. βάδην όταν έφευγε λίγο πριν τις 7 το πρωί του Σάββατο από το ξενοδοχείο που μένει η Εθνική μας ομάδα. 

Ο έμπειρος πρωταθλητής του βάδην – που πήρε πρόσκληση για την συμμετοχή του στα 20 χλμ. βάδην λίγες ημέρες πριν την διοργάνωση – ήθελε να χρησιμοποιήσει τον αγώνα του σαν ένα τεστ πριν από την συμμετοχή του στα 35 χλμ. βάδην (24/8).

Τελικά, όμως, ο καιρός χάλασε τα σχέδια τόσο του Παπαμιχαήλ όσο και των διοργανωτών με την κούρσα να ξεκινά δύο ώρες μετά από τον αρχικό προγραμματισμό. Οι αθλητές που είχαν ξεκινήσει το ζέσταμα τους λίγο μετά τις 8 το πρωί, ενημερώθηκαν από τους διοργανωτές ότι η κούρσα τους θα αναβληθεί για δύο ώρες λόγω της πρόβλεψης για ισχυρή καταιγίδα. Η ισχυρή καταιγίδα ήρθε και μάλιστα κράτησε πολύ περισσότερο από τα 90 λεπτά που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ τελικά τερμάτισε στην 38η θέση σε 1 ώρα 24.26 επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση βελτιώνοντας τη 1 ώρα 24.52 που είχε σημειώσει στο Ποντεμπράντι. 

“Έγιναν φοβερές επιδόσεις στην κούρσα. Περίμενα ότι θα είναι γρήγορη αλλά όχι τόσο γιατί είμαστε σε προολυμπιακή χρονιά. Κι όμως έγινε μια πολύ γρήγορη κούρσα”, είπε αρχικά ο έμπειρος Έλληνας αθλητής που αγωνίζεται για έκτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και συνέχισε: “Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου, αν και περίμενα κάτι παραπάνω με βάσει την προετοιμασία που έχω κάνει. Με αποσυντόνισε λίγο όλο αυτό που έγινε με την καθυστέρηση και τη βροχή, έσφιξα λίγο από την υγρασία. Θέλω να πιστεύω ότι στα 35 χλμ. βάδην θα βγάλω μια καλύτερη εμφάνιση γιατί για αυτό το αγώνισμα έχω προετοιμαστεί”.

Το αγώνισμα του βάδην έγινε σε κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου στην πλατεία Ηρώων στο κέντρο της Βουδαπέστης με τους Ούγγρους πραγματικά να κάνουν θαύματα, μετατρέποντας το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, σε πραγματικό στολίδι.

Το χρυσό μετάλλιο στα 20 χλμ. βάδην πήρε ο Ισπανός Αλβάρο Μάρτιν τερματίζοντας σε 1 ώρα 17.32 με τον Σουηδό Περσέους Κάρλστρομ να ακολουθεί σε 1 ώρα 17.39 συντρίβοντας το εθνικό ρεκόρ και τον Βραζιλιάνο Τσάο Μπονφίμ να είναι τρίτος σε 1 ώρα 17.47.

Κατεβάστε την εφαρμογή