Βουδαπέστη 2023: Τρίτη θητεία για τον Σεμπάστιαν Κόε, το νέο συμβούλιο της WA

Ο Σεμπάστιαν Κόε θα είναι, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Βρετανός θα εκτίσει την τρίτη και τελευταία του θητεία στο τιμόνι της WA, όπως προέκυψε στις σημερινές αρχαιρεσίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο 66χρονος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου, στο κογκρέσο το οποίο έγινε στη Βουδαπέστη, 48ώρες από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τις θέσεις των αντιπροέδρων κατέλαβαν ο Ισπανός Ραούλ Τσαπάδο, η Χιμέρα Ρεστρέπο (Κολομβία) και οι Αντίλ Σουμαριγουάλα (Ινδία) και Τζάκσον Τουγέι (Κένυα).


Το εντυπωσιακό στις σημερινές αρχαιρεσίες έχει να κάνει με την εκλογή 11 γυναικών στις συνολικά 13 θέσεις μελών του συμβουλίου.

Αναλυτικά τα 13 μέλη: Γιόκο Αριμαρί (Ιαπωνία), Άννα Ρρικάρντι (Ιταλία), Ανέτ Περβίς (Ν. Ζηλανδία), Ναουάλ Ελ Μουταουκάλ (Μαρόκο), Νάν Γουάνγκ (Κίνα), Άμπι Χόφμαν (Καναδάς), Ναταλία Ντομπρίνσκα (Ουκρανία), Σίλβια Μπάρλαγκ (Ολλανδία), Μπεατρίς Αγικόρου (Ουγκάντα), Γουίλι Μπάνκς (ΗΠΑ), Άντι Πιλακόσκι (Φινλανδία), Σιντόνι Μάδερσιλν (Κέιμαν), Ντόνα Ρέινορ (Βερμούδες). Το συμβούλιο θα πλαισιώσουν ένας άνδρας και μία γυναίκα μέλη της επιτροπής αθλητών και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών των ηπείρων.

Κατεβάστε την εφαρμογή