Βουδαπέστη 2023: Το πάλεψε παρά τον τραυματισμό η Στεφανίδη – 4,35 μ. για την Πόλακ 

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να ευχαριστηθεί αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του επί κοντώ στο πρώτο της δοκιμαστικό άλμα πριν τον προκριματικό, στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Βουδαπέστης, χτύπησε το πόδι της. 

Αμέσως της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του σταδίου, μεταφέρθηκε με φορείο στο medical center, όπου ο αστράγαλος της δέθηκε και στην συνέχεια βγήκε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να δοκιμάσει εάν μπορεί να αγωνιστεί. 

Η Στεφανίδη άφησε τα 4,20 μ. και τα 4,35 μ. και ξεκίνησε την προσπάθεια της από τα 4,50 μ. προκειμένου να μην κάνει πολλά άλματα και κουράσει περισσότερο το πόδι της. 

Ο πόνος όμως ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπο της και δεν κατάφερε να κάνει τα άλματα που θα ήθελε σημειώνοντας τρεις άκυρες προσπάθειες στο αρχικό της ύψος. Χαρακτηριστικό της εκτίμησης που της έχουν οι συναθλήτριες της ήταν το γεγονός ότι οι περισσότερες πήγαν κοντά της και προσπάθησαν να την παρηγορήσουν. Η Στεφανίδη ήταν σε καλή κατάσταση και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια ακόμη διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση.

Η Ελένη Πόλακ από την άλλη αγωνίστηκε στο Α’ γκρουπ όπου ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,20 μ., με τη δεύτερη τα 4,35 μ. και είχε τρία άκυρα άλματα στα 4,50 μέτρα. Η αθλήτρια είχε καλές προσπάθειες στα 4,50 μ., ύψος που φάνηκε πως θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει σήμερα. Η αθλήτρια κατέλαβε την 28η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Το επίπεδο του αγώνα ήταν εξαιρετικά υψηλό, αφού οι 12 που προκρίθηκαν για τον αγώνα της Τετάρτης πέρασαν το 4,65 μέτρα.

Δείτε όλα όσα συμβαίνουν στην Βουδαπέστη, στα social της Ομοσπονδίας σε facebookInstagram και Tik Tok

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή