Βουδαπέστη 2023: Εκτός τελικού ο Φραντζεσκάκης, χαρούμενος ο Ζάλτος

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έμεινε εκτός τελικού στη σφυροβολία Ανδρών, στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέμενε τη διεξαγωγή του Β’ γκρουπ προκειμένου να δει εάν είναι αρκετά τα 74,05 μ. που είχε σημειώσει στο Α’ γκρουπ, όμως, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης πριν τη βολή του προκριματικού

Ο Έλληνας πρωταθλητής της σφυροβολίας είχε καλύτερη βολή στα 74,05 μ. στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και τελικά κατέλαβε την 14η θέση στο σύνολο. 

Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε τον αγώνα του με τα 74,05 μ., συνέχισε με 73,30 μ. και στην τρίτη του βολή μπήκε στη βαλβίδα και στην περιστροφική κίνηση του έφυγε η σφύρα στον κλωβό και “έγραψε” άκυρη βολή. 

“Θεωρητικά δεν μου αξίζει να μπω με 74 μέτρα στον τελικό. Είναι λίγα”, είπε αρχικά ο αθλητής που προπονείται με τον Κωστή Παπαμαρκάκη και συνέχισε: “Η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως ξεκίνησε η χρονιά έχασα προπόνηση Φεβρουάριο και Μάρτιο. Θεωρητικά θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος που κατατάσσομαι 13ος ή 14ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες η προπόνηση έδειξε ότι είχα επανέλθει πλήρως και μπορούσα να ρίξω έστω 76 μέτρα. Είναι γελοία αυτά τα μέτρα. Δηλαδή νιώθω ότι έχω βρει τον τρόπο για τις μεγάλες βολές απλά δεν είμαι τόσο σταθερός ακόμη. Αν είμαι έξω κυνηγάμε για του χρόνου τους Ολυμπιακούς αγώνες και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα”.  

Ο Κώστας Ζάλτος στον προκριματικό του Παγκοσμίου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Κώστας Ζάλτος ήταν πολύ χαρούμενος και μόνο που βρέθηκε στο στάδιο της Βουδαπέστης και έζησε αυτή την εμπειρία. Ο αθλητής της σφυροβολίας είχε καλύτερη βολή στα 69,98 μ. με την οποία πήρε την 30η θεση στο σύνολο.

“Απίστευτη η εμπειρία. Είμαι συνέχεια με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. Ανεξαρτήτως της επίδοσης και του γεγονότος ότι δεν έκλεισα τη σεζόν όπως θα θέλαμε. Και μόνο που βρέθηκα στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, που δεν το είχαμε στόχο από την αρχή με τον προπονητή μου, με κάνει να αισθάνομαι πολύ χαρούμενος”, δήλωσε ο Ζάλτος. 

Παρακολουθείστε όλα όσα συμβαίνουν στην Βουδαπέστη, στα social της Ομοσπονδίας σε facebookInstagram και Tik Tok

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή