Βουδαπέστη 2023: Ο Καραλής ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση (vid)

Το ταξίδι του Εμμανουήλ Καραλή στο 19ο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ότι είχε σχεδιάσει.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,35 μ. στον προκριματικό του επί κοντώ, προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα του και να διεκδικήσει θέση στον τελικό, που ήταν και ο μεγάλος του στόχος στη διοργάνωση.

Ο 24χρονος δεν ήταν στην μέρα που ήθελε και δεν μπόρεσε να βρεθεί στις επιδόσεις που μας συνήθισε τη φετινή σεζόν. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή πριν λίγες εβδομάδες είχε περάσει τα 5,82 μ., ενώ στη διάρκεια της σεζόν είχε πολύ καλές παρουσίες. Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα στρέψει πλέον την προσοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς. Ο αθλητής τις τελευταίες ημέρες πριν ταξιδέψει για τη Βουδαπέστη είχε ταλαιπωρηθεί από μία μικρή ίωση.

Αρκετά απογοητευμένος από την εξέλιξη του σημερινού αγώνα, εμφανίστηκε στη μεικτή ζώνη ο αθλητής, ο οποιος ωστόσο κοιτάζει μπροστά. “Η σεζόν πήγε καλά, όμως ο αγώνας που μετράει δεν πήγε όπως έπρεπε. Είμαι καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, θα κάτσω να ηρεμήσω και να σκεφτώ τι πήγε λάθος. Αναγκαστικά πρέπει να κοιτάξω μπροστά. Θέλω να κάνω αγώνες, του χρόνου είναι μια σημαντική χρονιά. Είμαι πολύ απογοητευμένος εννοείται”, είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε: “Έχει συμβεί και πάλι στο παρελθόν να βρεθώ σε ανάλογη κατάσταση και να καταφέρω να επανέλθω. Το ίδιο θέλω να κάνω και τώρα. Θέλω να πηδήξω καλά, είμαι στους καλύτερους του κόσμου, απλά μερικές φορές συμβαίνουν και αυτά και σήμερα δεν ήταν η μέρα μου”.

Την πρόκριση στον τελικό πήραν 13 αθλητές που πέρασαν τα 5,75 μ.

Δείτε όλα όσα συμβαίνουν στην Βουδαπέστη, στα social της Ομοσπονδίας σε facebookInstagram και Tik Tok

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή