Βουδαπέστη 2023: Με τρεις Ελληνίδες την τρίτη ημέρα!

Τη Δευτέρα (21/8) την τρίτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση από τρεις αθλήτριες. Σε μια ημέρα όπου δεν υπάρχουν πρωινά αγωνίσματα οι προκριματικοί θα γίνουν στο απογευματινό πρόγραμμα. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα βρεθεί σε έναν ακόμη προκριματικό (19:40) αγώνα σε μεγάλη διοργάνωση. Η έμπειρη ελληνίδα άλτρια έχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 4,62 μ. και το όριο για τον τελικό του επί κοντώ είναι στα 4,65 μέτρα. Η χρυσή ολυμπιονίκης έχει έρθει στη Βουδαπέστη έχοντας κάνει μια ολοκληρωμένη προετοιμασία και στόχο έχει να βγάλει στους αγώνες της αυτά που έχει δει στις προπονήσεις. Η αθλήτρια που προπονείται με τον Μίτσελ Κρίερ θα αγωνιστεί στο Β’ προκριματικό γκρουπ μαζί με 17 ακόμη αθλήτριες. 

Στο Α’ γκρουπ θα κάνει την προσπάθεια της η Ελένη Πόλακ. Έχοντας καλύτερη φετινή επίδοση στα 4,46 μ. η άλτρια του Μανώλη Καράγιαννη θα κάνει την προσπάθεια της προκειμένου να βρεθεί στον τελικό του επί κοντώ. Στο Α’ γκρουπ θα πάρουν μέρος 19 αθλήτριες. 

Στις 19:50 είναι προγραμματισμένος ο προκριματικός των 400 μ. με εμπόδια. Εκεί όπου η Δήμητρα Γναφάκη θα διεκδικήσει την είσοδο της στον ημιτελικό. Η αθλήτρια που προπονείται με τον Μιχάλη Μανουσάκη θα αγωνιστεί στην πέμπτη προκριματική σειρά από τον ένατο διάδρομο. Έχει φετινό ρεκόρ στα 56.24 και την πρόκριση για τον ημιτελικό παίρνουν οι τέσσερις πρώτες από κάθε σειρά και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι από τις πέντε προκριματικές σειρές. 

Παρακολουθείστε όλα όσα συμβαίνουν στην Βουδαπέστη, στα social της Ομοσπονδίας σε facebookInstagram και Tik Tok

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή