Βουδαπέστη 2023: Φοβερή Ντρισμπιώτη και χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέτυχε σήμερα μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της καριέρα της κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με 2.43.22.

Η έμπειρη αθλήτρια μετά τη 15η θέση στα 20χλμ. βάδην, πήρε θέση εκκίνησης στα 35χλμ. βάδην και κάνοντας μια εξαιρετική κούρσα όχι μόνο σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας, αλλά και τακτικής έφτασε στον μεγάλο της στόχο. Η αθλήτρια του Μπρεντ Βάλανς από το πρώτο χιλιόμετρο επέλεξε να ακολουθήσει το ρυθμό και να μείνει στις επτά προπορευόμενες αθλήτριες.

Περίπου στα μισά πέντε αθλήτριες έμειναν να διεκδικούν τα τρία μετάλλια, ενώ μετά το 22ο οι Πέρεζ και Γκαρσία “κλείδωσαν” την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ντρισμπιώτη και Κιγιάνγκ για λίγα ακόμη χιλιόμετρα πήγα παρέα με την Ντρισμπώτη να περνάει ξεκάθαρα τρίτη το 27ο χιλιόμετρο κι έπειτα.

Η Μαρία Πέρεζ (Ισπανία) έκανε δύο τα χρυσά της μετάλλια, αφού μετά τα 20χλμ. βάδην ήταν νικήτρια στα 35χλμ. βάδην με 2 ώρες 38.40, ενώ δεύτερη ήταν η περσινή νικήτρια Κίμπερλι Γκαρσία (Περού) με 2.40.52.

Η Ελληνίδα μετά την 4η θέση πέρυσι στο Όρεγκον κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρώτο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση σε οποιαδήποτε απόσταση του βάδην. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς μακριά από το σπίτι της σε προετοιμασίες στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρώπη προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα γι΄ αυτή τη διοργάνωση.

Ο αγώνας των 35χλμ. έγινε με αρκετά δύσκολες συνθήκες, αφού η ζέστη ήταν αρκετή όπως και η υγρασία. Η Ελληνίδα είχε κοντά της πολλούς Έλληνες που βρέθηκαν στην πλατεία Ηρώων, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής, ανάμεσα σε αυτούς και μέλη της οικογένειας της.

Η Ντρισμπιώτη χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 24ο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, που αμέσως μετά το τέλος του αγώνα επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά.

Κατεβάστε την εφαρμογή