Βουδαπέστη 2023: Φοβερή Εμμανουηλίδου προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μ. (vid)

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μπορεί να είναι το νεαρότερο μέλος της ελληνικής ομάδας, ωστόσο αυτό καθόλου δεν την εμπόδισε να προκριθεί στον ημιτελικό των 200 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η νεαρή τερμάτισε στην τέταρτη θέση της 2ης σειράς των 200μ. με 23.00 (-0,7) και στάθηκε επάξια ανάμεσα σε κορυφαίες του αγωνίσματος. Η “χάλκινη” πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 έδειξε πως μπορεί και στέκεται επάξια σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου κατάφερε να κυριεύσει το άγχος που είχε και φυσικά να απολαύσει την εξαιρετική ατμόσφαιρα στο στάδιο της Βουδαπέστης, που ανάλογη της δεν έχει ζήσει πολλές φορές. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου που ήταν τρίτη στην ίδια σειρά με 22.65 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Εμμανουηλίδου προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό με την 23η επίδοση. Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό σημείωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100 μ. Σάκαρι Ρίτσαρντσον με 22.16 (-0,7).

“Στόχος ήταν να περάσω στον ημιτελικό και τα κατάφερα. Με το που μπήκα μέσα στο στάδιο έπαθα σοκ με τον κόσμο και την ατμόσφαιρά. Πρώτη φορά έζησα ανάλογη εμπειρία. Στον ημιτελικό θέλω να κάνω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Ήταν ωραία εμπειρία στην αναμονή στο QRoom, το έζησα κι αυτό. Στόχος για το 2024 είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης. Σίγουρα και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς είναι κάτι που θέλω, όμως, πρώτος στόχος της χρονιάς θα είναι το Ευρωπαϊκό”, είπε η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα.

Δείτε όλα όσα συμβαίνουν στην Βουδαπέστη, στα social της Ομοσπονδίας σε facebookInstagram και Tik Tok

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή