Βουδαπέστη 2023: Ατυχίες για Παπαμιχαήλ και Φιάσκα, το πάλεψε η Φιλτισάκου

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μετά το φετινό ρεκόρ στα 20χλμ. βάδην αγωνίστηκε και στα 35χλμ. βάδην, ωστόσο οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τον αγώνα του.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ/φωτ. eurokinissi

Ο έμπειρος αθλητής είχε έντονες στομαχικές διαταραχές, που τον ανάγκασαν να αφήσει την προσπάθεια του μετά το 26ο χιλιόμετρο. Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής στην έκτη του συμμετοχή στη διοργάνωση κρατάει την καλή παρουσία στα 20χλμ βάδην και στρέφει το ενδιαφέρον του στο 2024, όπου θα διεκδικήσει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Δεν ήμουν σε καλή μέρα. Μετά το 15ο χιλιόμετρο είχα στομαχικά προβλήματα σε συνδυασμό με την κούραση της πρώτης κούρσας, Είχε δύσκολες συνθήκες, αρκετή ζέστη, πολύ υγρασία. Όλα καλά, κρατάω την εμφάνιση της πρώτης κούρσας και προχωράω Έτσι είναι δυστυχώς οι μεγάλες αποστάσεις. Πάλεψα έδωσα το 100% και πάμε για τα επόμενα”, είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ.

Η Κυριακή Φιλτισάκου/Φωτ. eurokinissi

Η Κυριακή Φιλτισάκου έδωσε τον δικό της αγώνα στα 35χλμ. βάδην και ολοκλήρωσε στην 26η θέση με 3 ώρες 02.16. Η αθλήτρια επέλεξε στα πρώτα χιλιόμετρα να κρατήσει έναν πιο συντηρητικό ρυθμό και σταδιακά κατάφερε να κερδίσει θέσεις. Η 23χρονη μετείχε για πρώτη φορά σε δύο αγωνίσματα σε μία διοργάνωση και κέρδισε πολλές εμπειρίες από αυτή τη διαδικασία.

“Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαι χαρούμενη που τερμάτισα, δεν είμαι ευχαριστημένη από το χρόνο. Είμαι ευχαριστημένη όμως, πριν τρεις εβδομάδες σκεφτόμουν να αποσύρω τη συμμετοχή μου, ήρθα εδώ και τερμάτισα και στα δύο. Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να στεναχωρηθώ. Στο τέλος της ημέρας θα χαρώ με την παρουσία μου. Είχε πολύ ζέστη, το κορμί μου δεν ακολουθούσε αυτό που ήθελα. Μετά το 20ο χιλιόμετρο είχα κράμπες ενοχλούσε το στομάχι μου. Ήταν δύσκολο ήθελα να τερματίσω. Σκέφτηκα την περσινή χρονιά που δεν τερμάτισα και το συναίσθημα μετά δεν ήταν ωραία”, είπε αρχικά η Φιλτισάκου και συμπλήρωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενη για την Ντριμσπιώτη, το άξιζε μου. Μου έδωσε δύναμη στην κούρσα. Είναι ένας από τους λόγους που δεν εγκατέλειψα. Τώρα θα ξεκουραστώ και πιστεύω του χρόνου θα βγει κάτι καλό. Πάντα μετά τις δυσκολίες έρχεται κάτι καλό”.

Άτυχη στάθηκε η 22χρονη Όλγα Φιάσκα, που παρότι έκανε πολύ καλή πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας έπεσε και χτύπησε και αναγκάστηκε να σταματήσει μετά το 20ο χιλιόμετρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η αθλήτρια ήταν στην 26η θέση κι έδειχνε να διαχειρίζεται καλά τις δυνάμεις της.

Η Όλγα Φιάσκα/Φωτ. eurokinissi

Φιλτισάκου και Φιάσκα έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να αποκτήσουν την εμπειρία και να διεκδικήσουν τις διακρίσεις στα επίπονα αγωνίσματα του βάδην.

Κατεβάστε την εφαρμογή