Βουδαπέστη 2023: 20χλμ. βάδην…πρώτος τελικός με προσδοκίες διάκρισης

Η πρώτη παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στη γραμμή εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το μακρινό πλέον 2013. Από εκείνη την παρουσία μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά στην αθλητική της πορεία. Όχι όμως ο ζήλος της και η επιμονή της να κυνηγά τους στόχους και τα θέλω της. Αυτούς τους στόχους θα επιδιώξει να εκπληρώσει το πρωί της Κυριακής (20/8, 08.15) στα 20χλμ. βάδην. Στο πρώτο από τα δύο αγωνίσματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο οποίο θα συμμετάσχει.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάθρο των νικητριών στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης της απόστασης είναι ανάμεσα στις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν μια παρουσία ψηλά στην κατάταξη, ακόμη και το μετάλλιο. Η αθλήτρια έκανε δικό της φέτος ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ, αυτό στα 20χλμ. βάδην με 1 ώρα 28.12, που της δίνει το πλεονέκτημα να σκέφτεται με αισιοδοξία την παρουσία της στη διοργάνωση. Η προετοιμασία της έχει εξελιχθεί δίχως προβλήματα ενώ και όλοι οι αγώνες της έχουν πάει πολύ καλά.

Συνολικά 48 αθλήτριες από 23 χώρες θα συμμετάσχουν στο αγώνισμα και η Ντρισμπιώτη έχει την έβδομη επίδοση. Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο έχει η Μαρία Πέρεζ (Ισπανία) με 1.25.30, η μόνη από τις μετέχουσες που έχει διανύσει την απόσταση κάτω από 1.26. Η νικήτρια Πέρυσι στο Όρεγκον σε 20 και 35χλμ. Κίμπερλι Γκαρσία (Περού) θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία της, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2017 Τσιάου Γιάνγκ (Κίνα) με φετινό με φετινό 1.26.41.

Οι καιρικές συνθήκες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγωνίσματος, καθώς η υγρασία που επικρατεί στην Βουδαπέστη είναι ικανή να επηρεάσει την απόδοση των αθλητριών.

Η χώρα μας δεν έχει κατακτήσει μετάλλιο στην ιστορία του αγωνίσματος στη διοργάνωση και η καλύτερη μέχρι σήμερα παρουσία στο αγώνισμα είναι η έκτη θέση της Αθηνάς Παπαγιάννη στη διοργάνωση του 2005. Η Ντρισμπιώτη ήταν τέταρτη πέρυσι στα 35χλμ. βάδην στη διοργάνωση του Όρεγκον.

Χριστίνα Παπαδοπούλου (αρ.) και Κυριακή Φιλτισάκου στα 20χλμ. βάδην στη διοργάνωση του Όρεγκον

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία και των δύο άλλων αθλητριών στο αγώνισμα. Η Χριστίνα Παπαδοπούλου και η Κυριακή Φιλτισάκου θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με στόχο να βελτιώσουν τα φετινά τους ρεκόρ και να πετύχουν καλά πλασαρίσματα. Η Φιλτισάκου έχει πετύχει φέτος 1.33.08 κι έχει ατομικό ρεκόρ 1.32.23, ενώ η Παπαδοπούλου πέτυχε 1.32.53 και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της στο αγώνισμα.

Αμφότερες έχουν προετοιμαστεί σκληρά για τη διοργάνωση και θα επιδιώξουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό. Η Φιλτισάκου το 2022 στο Όρεγκον ήταν 22η με 1.34.55, ενώ η Παπαδοπούλου ταλαιπωρημένη από τραυματισμό δεν κατάφερε να τερματίσει.

Αναλυτικά οι συμμετοχές στο αγώνισμα

Παρακολουθείστε όλα όσα συμβαίνουν στην Βουδαπέστη, στα social της Ομοσπονδίας σε facebookInstagram και Tik Tok

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή