Βόλος 2024: Η μάχη των σωματείων για την κατάκτηση της κορυφής

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον με τις “μάχες” αθλητών και αθλητριών έχουν κι εκείνες των σωματείων στο κυνήγι της κατάκτησης της πρώτης θέσης σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΒΟΛΟΣ 2023 / 1η ΗΜΕΡΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)

Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν νικητής στις δύο τελευταίες διοργανώσεις στην κατηγορία των Ανδρών και ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας αντίστοιχα στων γυναικών και είναι δυο σωματεία, που θα διεκδικήσουν την κορυφή και στο “Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ 2024”.

Ο Πανελλήνιος ΓΣ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις νίκες, έστω κι αν η τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλητής στους Άνδρες ήταν το μακρινό πλέον 2005. Το σωματείο της Κυψέλης κατέχει τη μερίδα του λέοντας με 36 πρωταθλήματα και διαφορά 13 πρωταθλημάτων από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, που την τελευταία φορά που κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν το 1980 στα Τρίκαλα. 

Ο Πανελλήνιος ηγείται της σχετικής λίστας και στις γυναίκες με συνολικά 30 πρωτιές και τελευταία νίκη το 2009. Ο Πανιώνιος μπορεί να μην έχει στεφθεί ποτέ πρωταθλητής στους άνδρες, αλλά στις γυναίκες βρίσκεται πίσω από τον Πανελλήνιο με διαφορά 9 τίτλων. Τελευταία φορά που αναδείχτηκε  πρωταθλητής ήταν το 1974 στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης!

Το Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί σε livesteaming στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο YοuTube (πρωινό πρόγραμμα και απογευματινό τις ώρες που δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη) και από την ΕΡΤ 3, 19.00-21.00 και τις δύο ημέρες.

Δείτε το πρόγραμμαμ αφιερώματα και άλλες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Αναλυτικά

Άνδρες
Πανελλήνιος Γ.Σ. 36
Παναθηναϊκός Α.Ο. 23
Εθνικός Γ.Σ. 21
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 15
Ηρακλής Γ.Σ. 6
Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος 3
Α.Ο. Αθηνών 1
Γ.Σ. Τα Παγκύπρια Λευκωσίας 1
Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου 1
Πειραϊκός Σύνδεσμος 1
Ευαγόρας Αμμοχώστου 1
ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας 1

Γυναίκες
Πανελλήνιος Γ.Σ. 30
Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. 21
Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου 7
Γ.Σ. Γλυφάδας 5
Α.Ε.Κ. 4
Παναθηναϊκός Α.Ο. 3
Π.Α.Ο.Κ. 3
Γ.Σ. Ολύμπια Λεμεσού 3
Γ.Σ. Τα Παγκύπρια Λευκωσίας 3
ΓΣ Κηφισιάς 2
ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας 2
Α.Ο. Κηφισιάς 1
Εθνικός Γ.Σ. 1
Ηρακλής Γ.Σ. 1
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1
Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος 1

Κατεβάστε την εφαρμογή