Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην: Πρωτιές για Παπαμιχαήλ και Φιλτισάκου – Πέντε μετάλλια η Ελλάδα στην Αττάλεια

Με εξαιρετικές εμφανίσεις που έφεραν μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα) και ρεκόρ κύλησε για τα ελληνικά χρώματα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας. Μια απόλυτη επιτυχημένη παρουσία, με τους πρωταθλητές μας να αφήνουν πολλές υποσχέσεις ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Χρυσό και με μεγάλη επίδοση ο Παπαμιχαήλ

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ reloaded! Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής έκανε κούρσα από τα παλιά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην στην Αττάλεια της Τουρκίας και δεν κέρδισε απλά τον αγώνα των 20 χλμ. αλλά και με χρόνο 1:22.32, που είναι η έκτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του και η κορυφαία για τον ίδιο από το 2016!

Ο συνδυασμός της πρώτης θέσης με το συγκεκριμένο χρόνο δίνει πολλούς πόντους στον αθλητή του Παμμηλιακού και θα τον ανεβάσει αρκετές θέσεις στην κατάταξη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (όπου είναι ήδη εντός πρόκρισης), αλλά – το σημαντικότερο – και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ήμουν πολύ καλά και ο αγώνας πήγε περίφημα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό εν όψει του καλοκαιριού, αφού αποκόμισα πολύτιμους βαθμούς στο ranking. Συνεχίζουμε τη μάχη…».

Εξαιρετικά εμφάνιση στα 20 χλμ. έκανε και ο Γιάννης Καυκάς ο οποίος στα 37 του συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ (1:26.54) και με 1:23.25 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  

Διπλός θρίαμβος στις γυναίκες για Φιλτισάκου και Τσινοπούλου

Διπλός θρίαμβος και στα 20 χλμ. βάδην γυναικών με την Ελλάδα να πετυχαίνει το 1-2 με τις Κυριακή Φιλτισάκου και την Παναγιώτα Τσινοπούλου. Η πρώτη, μάλιστα, με 1:32.52 πλησίασε το ρεκόρ της που είναι 1:32.23 από το 2021. Η Τσινοπούλου τερμάτισε σε 1:34.28.

Στο βάθρο, στο τρίτο σκαλί, ανέβηκε και ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10 χλμ. της κατηγορίας Κ20 με χρόνο 46.21.

Στην κατηγορία Κ18 στα 10 χλμ. ο Νικόλας Μάρτος ήταν 4ος με 49.35.

Τέλος, στα 5 χλμ. Κ18 στα κορίτσια, η Μαρία Ζουμπαδέλη ήταν 7η με 26.57 και η Αθηνά Ντάτσα Μαστρογιάννη 8η με 27.36. Και οι δύο βαδίστριες βελτίωσαν τις ατομικές επιδόσεις τους.

Κατεβάστε την εφαρμογή