Βαλκανικό Α/Γ: Στο Κράλιεβο με στόχο την…Βουδαπέστη

Η πρόκριση για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης περνάει, για πολλούς αθλητές και αθλήτριες μας, από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (22-23/7) στο Κράλιεβο. Η διαδικασία πρόκρισης κλείνει στις 30 Ιουλίου και οι αγωνιστικές ευκαιρίες που έχουν απομείνει είναι λίγες. Μία από αυτές είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, στο οποίο η χώρα μας μετέχει με πολλά από τα κορυφαία ονόματα της.

Η ομάδα μας ταξίδεψε σήμερα για τη Σερβία και τα μέλη της θα έχουν αύριο και μεθαύριο την ευκαιρία να διεκδικήσουν καλές επιδόσεις και πλασαρίσματα, που θα τους δώσουν βαθμούς τόσο στην πρόκριση για το Παγκόσμιο όσο και για τους Ολυμπιακούς του 2024 (η πρόκριση άνοιξε την 1η Ιουλίου).

Στην αποστολή μετέχουν και τα τέσσερα κορίτσια που πριν λίγες ημέρες κατέκτησαν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο , η “ασημένια” στο ύψος, Παναγιώτα Δόση και οι “χάλκινες” σε 200 μ. και 800 μ., αντίστοιχα, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και Γεωργία Δεσπολλάρη.

Μάλιστα η Εμμανουηλίδου με μια καλή παρουσία στο Βαλκανικό κλείνει θέση στην ομάδα για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, κάτι που φαίνεται πως έχει ήδη εξασφαλίσει η Δόση που από την Τετάρτη είναι εντός πρόκρισης.

Με τον ίδιο στόχο θα συμμετάσχουν στους αγώνες οι Ελισάβετ Πεσιρίδου (40/40 στα εμπόδια στο ράνκινγκ), η Δήμητρα Γναφάκη (40/40), η Ελένη Πόλακ (33/36) και ο Ανδρέας Πανταζής (36/36) στο τριπλούν. Στους αγώνες μετέχουν και αθλητές που έχουν ήδη κλείσει θέση στην ομάδα όπως ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (έχει όριο), η Ελίνα Τζένγκο (όριο), ο Μιχάλης Αναστασάκης (17/36), Δημήτρης Τσιάμης (29/36), η Τατιάνα Γκούσιν (31/36) και κάνουν έναν ακόμη αγώνα προετοιμασίας.

Στο κυνήγι της πρόκρισης βρίσκεται και ο Γιάννης Κυριαζής, που έχει συμπληρώσει τους πέντε αγώνες στον ακοντισμό και ψάχνει τη βολή που θα τον στείλει στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Πολλά ακόμη δυνατά ονόματα μετέχουν στους αγώνες όπως η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, ο Κώστας Δουβαλίδης στα ψηλά εμπόδια με φετινό 13.61 και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα 100 μ., ο οποίος προέρχεται από το 10.30 του Πανελλήνιου. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και θα τρέξει 100 μ. με στόχο τις διοργανώσεις του 2024. Η Ειρήνη Βασιλείου με 2.03.83 στα πόδια της θα έχει την ευκαιρία για μια κούρσα με συναγωνισμό στα 800 μ., όπως και οι Χαρίδημος Ξενιδάκης και Γιώργος Ματζαρίδης στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών. Στα 200 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Καριοφύλλης μετά το 20.84 στο Έσπο είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα ακόμη καλύτερο ρεκόρ, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία της Άρτεμις Αναστασίου με 23.40 φετινό ρεκόρ. Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης επιστρέφει στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του το περασμένο διάστημα και θα πάρει θέση εκκίνησης στα 200 μέτρα. Στα στιπλ η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη θέλει να δώσει συνέχεια στην καλή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έτρεξε 9.58.21, ενώ στο ίδιο αγώνα η θα συμμετάσχει και η Νικολέττα Ραφαϊλάκη με 10.20.79 από το πρωτάθλημα. Στα 5.000 μ. των Ανδρών θα συμμετάσχει ο Μάριος Αναγνώστου με φετινό 14.12.87. Στα 400 μ. εμπ. θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Λεβαντίνος και στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος και στα 1.500 μ. η Μελίσα Αναστασάκης, στο ντεμπούτο της με την εθνική ομάδα. Ο Νίκος Σταματονικολός θέλει να αφήσει πίσω του την παρουσία στο Έσπο και να συνεχίσει από το 7,86 μ. στο μήκος, που πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στο μήκος γυναικών αγωνίζονται οι Βασιλική Χαϊτίδου και Μαρία Στεφανοπούλου και στη σφαιροβολία η Μαρία Μαγκούλια και στο επί κοντώ ο Γιάννης Ρίζος. Δυνατό δίδυμο θα εκπροσωπήσει για μία ακόμη φορά τη χώρα μας στη σφαιροβολία με τον Οδυσσέα Μουζενίδη με φετινό 19,92 μ. και τον Τάσο Λαριφλάρι 19,24 μέτρα. Στη δισκοβολία θα αγωνιστεί ο Ιάσονας Θανάπουλος που έχει πετύχει φέτος 57,45 μέτρα.

Ο Χρήστος Ρούμτσιος μετά το 13.96 στα 110 μ. εμπ. στο Έσπο θα επιδιώξει να βελτιώσει εν νέου το ρεκόρ του, ενώ στα ψηλά εμπόδια των γυναικών με προσδοκίες για μια καλή παρουσία μετέχει η Αναΐς Καραγιάννη με 13.27 από το Πανελλήνιο. Η Σταυρούλα Κοσμίδου θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη σφυροβολία και στα σύνθετα Ανδρών οι Άρης Περιστέρης και Τζανής Ανδρέογλου. Στο 7αθλο μετέχουν οι Αναστασία Ντραγκομίροβα και Σοφία Καμπερίδου. Στα 400 μ. η Δέσποινα Μουρτά θα επιδιώξει χρόνο κάτω από το φετινό της 53.98.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία των ομάδων 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών. Στις γυναίκες η ομάδα απαρτίζεται από τις Σπανουδάκη, Αναστασίου, Εμμανουηλίδου, Τσουκαλά και Πεσιρίδου και στους Άνδρες από τους Γρανιτσιώτη, Νυφαντόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Καριοφύλλη και Γκαραγκάνη. Οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δήμητρα Τσουκαλά θα αγωνιστούν και στα 100 μ. με τον πρώτο να έχει φετινό ρεκόρ 10.56 και την αθλήτρια από την Αλεξανδρούπολη 11.44, που είναι το ρεκόρ της από φέτος.

Tο Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί σε livestreaming μετάδοση και τις δύο ημέρες

Δείτε τα link κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα

Κατεβάστε την εφαρμογή