Το νέο μετάλλιο των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών

Η νίκη σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι ο ύψιστος στόχος κάθε αθλητή και αθλήτριας, από το ξεκίνημα της πορείας του μέχρι την κορύφωση της.

Βούλα Πατουλίδου, Νίκη Μπακογιάννη, Λάμπρος Παπακώστας και τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρη (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το μετάλλιο είναι το αντικείμενο του πόθου, στο οποίο αποσκοπούν οι πρωταθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Η ομοσπονδία με οδηγό τις σπουδαίες επιτυχίες στη σύγχρονη ιστορία του προχώρησε στη νέα εποχή με νέα καλαίσθητα μετάλλια για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών.

Οι νικητές και νικήτριες του 38ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τα νέα μετάλλια, το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ. Το νέο… κόσμημα θα συνοδεύεται από το ανανεωμένο δίπλωμα διάκρισης και θα αποτελέσει την αιτία να συναντηθεί η παλαιά με τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου, καθώς τα νέα μετάλλια δε θα μπορούσαν να μην κρεμαστούν στο λαιμό των πρωταγωνιστών από τις παλιές δόξες του ελληνικού στίβου. Τις απονομές του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος θα κάνουν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που έχουν διαγράψει λαμπρή πορεία στα ελληνικά και διεθνή στάδια. Αθλητές που τίμησαν την εθνική ομάδα με την αγωνιστική τους πορεία και το ήθος τους.

Η παρουσίαση των μεταλλίων έγινε στη διάρκεια της Γιορτής των Κορυφαίων του 2023 με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Κεντέρη να δηλώνει σχετικά:

“Στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του με ένα μοντέρνο, καλαίσθητο μετάλλιο, με το οποίο όχι μόνο δεν αλλοτριώνουμε το παραδοσιακό έμβλημα της ομοσπονδίας μας, τη Θεά Νίκη, αλλά το αναδεικνύουμε πολύ πιο παραστατικά”

Τα πρώτα μετάλλια του Πρωταθλήματος έλαβαν τρεις μεγάλες δόξες του ελληνικού στίβου, οι Βούλα Πατουλίδου, Νίκη Μπακογιάννη και Λάμπρος Παπακώστας, που τιμήθηκαν στη σημερινή γιορτή.

Δείτε το βίντεο με τους τρεις ολυμπιονίκες που βραβεύθηκαν στη γιορτή


Κατεβάστε την εφαρμογή