Το European Running Championships απευθύνεται σε όλους τους δρομείς και ενώνει το δρομικό κίνημα

Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία προκειμένου να τονώσει ακόμη περισσότερο το δρομικό κίνημα. Το European Running Championships, το οποίο είναι ουσιαστικά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τρεξίματος σε δημόσιο δρόμο, θα γίνει 12 και 13 Απριλίου 2025 στις Βρυξέλλες και το Λόιβεν. Την πρώτη ημέρα θα γίνει ο Ημιμαραθώνιος και τη δεύτερη ο Μαραθώνιος και τα 10 χλμ. σε δημόσιο δρόμο.

Στιγμιότυπο από την εκκίνηση του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI).

Ουσιαστικά σε αυτό το πρωτάθλημα θα μπορούν να μετέχουν πέρα από τους ελίτ αθλητές και αθλήτριες και απλός κόσμος που αγαπά το τρέξιμο σε δημόσιο δρόμο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα και σε κόσμο που αθλείται όχι σε υψηλό επίπεδο να ζήσει μια μεγάλη διοργάνωση από μέσα και να αγωνιστεί μαζί με τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες.

Δρομείς που έλαβαν μέρος στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI).

Οι 25 ταχύτεροι, ελίτ και ερασιτέχνες θα αγωνιστούν για την κατάταξη της χώρας τους και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Η βασική προϋπόθεση είναι οι δρομείς του μαραθωνίου να είναι άνω των 18 ετών και του ημιμαραθωνίου και 10 χλμ. άνω των 16 ετών. 

Η διοργάνωση θα γίνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετικές πόλεις. Οι εγγραφές για τη συγκεκριμένη διοργάνωση άνοιξαν στις 11 Απριλίου. 

Το επίσημο logo της νέας διοργάνωσης

Στη διοργάνωση μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες εκτός Ευρώπης όμως θα είναι εκτός συναγωνισμού. Ο χρόνος τους θα υπολογίζεται στα αποτελέσματα όχι όμως στην κατάταξη των μεταλλίων. 

Οι νικητές θα βγαίνουν από τον χρόνο των 25 πρώτων αθλητών ανά φύλο. Οι χώρες με τον χαμηλότερο χρόνο συνολικά και ανά φύλο θα λαμβάνουν τα μετάλλια. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για τη διοργάνωση.

Κατεβάστε την εφαρμογή